"ÉLMÉNYDUNAREGATTA"

PSE Evezős-Motoros ,,Élménydunaregatta”

A Pénzügyőr SE Óbudai Sporttelepének platános kertje volt a végállomás a nyári dunai vízisportnapon, ahol az időjárás is kegyes volt a résztvevőkkel, nyári forróság, gyönyörű napsütés, tette ragyogóvá a napot.
Száz főt meghaladó létszámban, az ország több helyszínéről érkeztek NAV-os kollégák, egyesületi tagok, a PSE  utánpótlás evezős és más szakosztályok versenyzői, illetve számtalan más vízi sportot kedvelő amatőr, akik a Szentendrei Duna-ágon lefelé Leányfaluról eveztek az egyesület sporttelepére. Voltak, akik reggel kerékpárral tették meg a 16 km-es utat a leányfalui strandig, bár vitathatatlan, hogy a két sárkányhajó, motorossal történő felhúzása sem volt egyszerű feladat.
Tízevezős-, sárkány- kormányos négypár evezős hajóval, kajakkal, kenuval, suppal tehették meg a vizek szabadjai az utat. Többen azt az eszközt próbálták ki, amivel korábban nem szelték még a Dunát. A suposoké minden elismerésünk, akik a 17 km-es út utolsó beérkezőiként ugyan nagyon fáradtan, de annál büszkébben tudták le a kihívást.
A beérkezéskor a Római-Part zengett az érkezők tiszteletére felhangzó térzenétől,  melyet a Pénzügyőr Fúvószenekar adott elő.
Cseh Ottó, a Magyar Evezős Szövetség elnöke és Szántó Éva a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) tagja jelenlétükkel tisztelték meg a rendezvényt és a befutókat.
A biztonságról és a kíséretről László Péter, a PSE elnökségi tagja motoros hajóval gondoskodott.
A nap élményeit egy vacsora keretében beszélték meg a sporttársak, majd a NAV által felajánlott ajándékcsomagok és két darab féléves csónakházi tagsági kártya került kisorsolásra a nap zárásaként. Mindenkinek gratulálunk, aki teljesítette a kihívást, remek élményekkel lettünk gazdagabbak. Köszönet a Kalamónás Sárkányhajósoknak, Ballai Tamásnak aki a kajakokat biztosította, a Pénzügyőr Zenekarnak, a PSE edzőknek, valamint a Blue Ride csapatának, a kísérő motorcsónakot.

Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!