XII. NAV-PSE FÉLMARATONI FUTÓBAJNOKSÁG EREDMÉNYE

NAV-PSE Félmaraton eredmények, 2022.

2022. szeptember 11-én lezajlott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói, valamint a Pénzügyőr Sportegyesület tagjai részére meghirdetett XII. Félmaratoni Futóbajnokság, amit a Budapest Sportiroda által rendezett 37. Wizz Air Budapest Félmaratoni futóverseny keretében tartottunk meg. A félmaraton 21 km-es távját 39 fő egyéni futónk – közöttük 9 hölgy és 30 férfi – teljesítette, váltóban pedig 3 páros futotta le. A rajthoz kilátogatott a Pénzügyőr SE ügyvezető igazgatója, Dajka András úr, aki több hasonló esemény szervezésre bíztatott bennünket.

A Testületi félmaratoni és maratoni futóbajnokság idén húsz éves lett, először 2003-ban szerveztük meg a Vám- és Pénzügyőrség Futóbajnokságát, 2011-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Futóbajnokságaként, 2016-tól pedig NAV-PSE Futóbajnokság néven „fut” az esemény.

A Wizz Air Budapest Félmaraton a legnépesebb hazai félmaratoni futóverseny, idén közel 4200 egyéni nevező volt, a váltókkal együtt összesen kb. 6000 fő állt a rajtvonalnál. A versenyközpontban a rendezők jóvoltából idén is saját sátornál vártuk a NAV és a PSE sportolóit, ahol volt lehetőség öltözni, elhelyezni a csomagokat, lehetett beszélgetni, pihenni. A sátor biztonságára Polgári Bence hadnagy felügyelt, köszönjük a segítségét.

A korábbi NAV-PSE Félmaratoni Futóbajnokságokon elért legjobb időeredményeket most nem sikerült túlszárnyalnia senkinek, de így is remek eredmények születtek, valamennyi indulónk célba ért, teljesítette a „legyőzhető távolságot”.

Kiemelhető az eredmények közül, hogy a Fut a cég versenysorozat részeként a párosok között a 3. helyezést érte el az ÉM_BIG_FOOT nevű párosunk, Pelbárt Zoltán tisztviselő és Csikós Attila őrnagy az Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságról.

Az egyéni futók között Labádi Zoltán (Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóság) a mintegy kétezernyolcszáz férfi indulóból az 56. helyen, a saját kategóriájában a 8. helyen, Szerencsi Attila (Pénzügyőr SE) pedig a férfiak között a 161., a saját kategóriájában a 12. helyen ért célba.

Az eredményeket külön táblázatba foglaltuk össze, a táblázat első munkalapján az egyéni korcsoportonkénti eredmények, a második munkalapon az egyéni összesített eredmények, a harmadik munkalapon a párosban  indulók eredménye, a negyedik munkalapon a külön rendezett 10 km-es táv eredménye szerepel. A XII. NAV-PSE Félmaratoni Futóbajnokság helyezettjei a következő oldalon is láthatóak.

Mindenkinek gratulálok az elért eredményéhez! A díjak átadásának időpontjáról és helyszínéről az érintetteket később fogjuk értesíteni.

Polgári Róbert

Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!