NAV - PSE MARATON

Az év elején meghirdetett virtuális futóversenyeink után ismét találkozhattunk a futókkal a megszokott őszi versenyeken, a korábbi félmaraton után a maratont is meg tudtuk tartani.

A Budapest Sportiroda szervezésében 2021. október 10-én lezajlott a 36. SPAR Budapest Maraton Futóverseny, aminek keretében az előző évek hagyományait követve megrendeztük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Pénzügyőr Sportegyesület XI. Maratoni Futóbajnokságát. Az esemény egyébként idén is két napos volt, és nem véletlenül kapta a Maraton Fesztivál nevet, mivel az 500 métertől a 42 km-ig mindenki választhatott a felkészültségének megfelelő távok közül.

A szervezők közleménye szerint a futóünnepre több mint 13300 nevezés érkezett, 75 ország mintegy 1100 külföldi állampolgára regisztrált, 80 százalékuk a maratoni távra.

A saját statisztikánk szerint a NAV és a PSE futói közül a maraton 42 195 méteres távját egyéniben az idei évben 26 fő, közöttük 6 hölgy teljesítette, volt aki az első maratonját abszolválta. Rajtuk kívül ott voltunk a maraton 2 fős váltójában, a 30, 10, 5 és 2,3 kilométeres távok valamelyikén, összesen mintegy 50 fővel. A részletes eredmények a mellékelt táblázatban találhatóak. A táblázat első fülén a maraton egyéni korcsoportonkénti eredménye, a második fülön a maraton egyéni összesített eredménye, a harmadik fülön pedig az egyéb távokon indulók eredménye látható.

A versenyközpont most is a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campusa mellett volt, a futás útvonala a budai és a pesti rakpartokon haladt, átfutottunk a Margit-szigeten is. A NAV-PSE bajnokság sikeres lebonyolításához nagymértékben hozzájárult a kedvező feltételek biztosításával a PSE, a futók külön sátrat kaptak az átöltözéshez és a csomagok megőrzéséhez, a maratoni távot teljesítőket pedig masszőrök várták a célban.

Voltak olyanok is közöttünk, akik mindkét nap futottak. Dr. Jakab Hanna Andrea szombaton a 2,3 km-es, az 5 km-es és a 10 km-es távokat, továbbá vasárnap a páros versenyszám rá jutó 24,7 km-ét teljesítette, amiket összeadva végül kijött neki is a maratoni táv. Varga István pedig a szombati és a vasárnapi versenynapokon összesen 57 km-t tett meg.

Érdemes még kiemelni Szerencsi Attilát, aki a saját kategóriájában 10. helyezést ért el, továbbá látszik az eredménylistában, hogy sok jó eredmény született, több helyen néhány perces, akár néhány másodperces különbség látható csupán. A verseny utáni beszámolókat hallva többen most futották legjobb eredményüket a maratoni távon.

Még két esemény van hátra a Budapest Sportiroda által ez évre meghirdetett Fut a cég versenysorozatból. Jelen állás szerint ugyan nem a dobogón, de az élmezőnyben láthatjuk a NAV futóit, a végeredményről a jövő év elején mi is beszámolunk majd.

Mindenkinek gratulálok az eredményéhez! A díjak átadásának időpontjáról és helyszínéről az érintetteket később értesíteni fogjuk.

Polgári Róbert

NEMZETI ADÓ-ÉS VÁMHIVATAL  ÉS A PÉNZÜGYŐR SPORTEGYESÜLET
XI. MARATONI FUTÓBAJNOKSÁGA
2021. évi eredmények
NŐK  (40 év alatti korcsoport)
hely név rendfokozat szervezeti egység nettó idő
1 Sztancsik Brigitta kormánytisztviselő Informatikai Intézet 4:45:29
NŐK (40 év feletti korcsoport)
hely név rendfokozat szervezeti egység nettó idő
1 Bereczné Marhás Andrea kormánytisztviselő Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság 3:51:41
2 Kálmánné Valki Diána Pénzügyőr SE 4:05:48
3 Kovácsné Gyetvai Katalin kormánytisztviselő Észak-Budapesti Adó- és Vámigazgatóság 4:15:33
FÉRFIAK  (40 év alatti korcsoport)
hely név rendfokozat szervezeti egység nettó idő
1 Tóth-Nagy Balázs kormánytisztviselő Észak-Budapesti Adó- és Vámigazgatóság 3:26:57
2 dr. Engi Tibor kormánytisztviselő Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 3:28:40
3 Hosszu János kormánytisztviselő Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság 3:46:09
FÉRFIAK  (40 év feletti korcsoport)
hely név rendfokozat szervezeti egység nettó idő
1 Szerencsi Attila Pénzügyőr SE 3:18:55
2 Turi Gábor kormánytisztviselő KI Tervezési és Elemzési Főosztály 3:22:51
3 Molnár Zsolt Pénzügyőr SE 3:26:35
Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!