NAV - PSE FÉLMARATON

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói, valamint a Pénzügyőr Sportegyesület tagjai részére meghirdetett XI. Félmaratoni Futóbajnokságot 2021. augusztus 29-én tartottuk a Budapest Sportiroda által rendezett 36. Wizz Air Budapest Félmaratoni futóverseny keretében.   A félmaratoni távon a korábbi 85 fős létszámcsúcstól elmaradva 41 fő egyéni futónk ért célba, de váltóban is lehetett teljesíteni a 21 km-t, amit 7 fő választott. A verseny keretében 10 km-es távot is indítottak, ott is volt 7 futónk, és a legrövidebb, 2,3 km-es távon is indult 2 fő.

A Wizz Air Budapest Félmaraton hagyományosan a legnépesebb hazai félmaratoni futóverseny, arra idén a szokásos létszámnál kevesebb, mint a fele nevező volt, amit be lehet tudni a védettségi igazolvánnyal való részvételi korlátozásnak, az egymásra torlódott elhalasztott rendezvények sokaságának és az iskolakezdés előtti időpontnak. Ez látszott a mi indulóink számán is, de a futók egy jó hangulatú, jól szervezett eseményen vehettek részt.

A versenyközpont a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campusa mellett volt, a futás útvonala idén a budai rakparton haladt, átfutottunk a Margit-szigeten is. A versenyközpontban saját sátornál vártuk a NAV és a PSE sportolóit.

Köszönet illeti a rendezőket, hogy a verseny szponzorai mellett számunkra is külön elkerített területet biztosítottak. A körülményekre nem lehetett panasz, a sátorban volt lehetőség öltözni, elhelyezni a csomagokat, a Pénzügyőr SE jóvoltából két masszőr várta a futóinkat, a fák alatt elhelyezett padoknál és asztaloknál pedig lehetett beszélgetni, pihenni. 

A helyezéseket nézve elmondható, hogy az elmúlt három évben többször dobogós helyen végzett dr. Toroczkay Viktória és Bartók Levente Szabolcs (2-2) alkalom, Labádi Zoltán és Szerencsi Attila (3-3 alkalom), Sztancsik Brigitta pedig 3 éve őrzi az I. helyét.

Kiemelést érdemel az is, hogy Labádi Zoltán a kétezer férfi induló közül a 30. helyen, a saját kategóriájában pedig a 6. helyen, valamint Szerencsi Attila, aki a férfiak között a 60., a saját kategóriájában pedig a 3. helyen ért célba. Labádi Zoltán a NAV-PSE versenyben az eredményével (1:21:08) megközelítette a Zsilinszky Péter által 2013 óta tartott csúcsot (1:20:05), ez az egy perc ilyen távon nem jelent sok különbséget.

Az eredményeket külön táblázatba foglaltuk össze, a táblázat első fülén az egyéni korcsoportonkénti eredmények, a második fülön az egyéni összesített eredmények, a harmadik fülön a párosban és a trióban indulók eredménye, a negyedik fülön a 10 km-en futók eredménye szerepel. A helyezettek a következő oldalon is láthatóak.

Mindenkinek gratulálok az elért eredményéhez! A díjak átadásának időpontjáról és helyszínéről az érintetteket később fogjuk értesíteni.

Polgári Róbert

<tdstyle=”text-align: center;” width=”66″>nettó idő

NEMZETI ADÓ-ÉS VÁMHIVATAL ÉS A PÉNZÜGYŐR SPORTEGYESÜLET
XI. FÉLMARATONI FUTÓBAJNOKSÁGA
2021. évi eredmények
NŐK (40 év alatti korcsoport)
helynévrendfokozatszervezeti egységnettó idő
1Sztancsik BrigittakormánytisztviselőInformatikai Intézet1:53:34
2Maux Zsuzsanna Pénzügyőr SE2:00:12
NŐK  (40 év feletti korcsoport)
helynévrendfokozatszervezeti egységnettó idő
1Bereczné Marhás AndreakormánytisztviselőBékés Megyei Adó- és Vámigazgatóság1:49:30
2Kálmánné Valki DiánaPénzügyőr SE1:50:36
3dr. Toroczkay ViktóriakormánytisztviselőKiemelt Adó- és Vámigazgatóság1:54:14
FÉRFIAK (40 év alatti korcsoport)
helynévrendfokozatszervezeti egységnettó idő
1Bartók Levente SzabolcsfőhadnagyBevetési Igazgatóság1:33:34
2Perecz CsabahadnagyKözép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság1:45:18
3Priger István ImrefőtörzsőrmesterKomárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság1:47:58
FÉRFIAK (40 év feletti korcsoport)
helynévrendfokozatszervezeti egység
1Labádi ZoltánkormánytisztviselőDél-budapesti Adó- és Vámigazgatóság1:21:08
2Szerencsi Attila Pénzügyőr SE1:26:41
3Hodossi ZoltánkormánytisztviselőBaranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság1:32:36
Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!