JAN 15 -EI TÚRA

Kedves Túratársak! 

2022. január 15-én, szombaton megkezdjük az újévi tematikus túráinkat. A Mátyás-hegyi barlangrendszerbe látogatunk el (Budapest, II. kerület Szépvölgyi út 162.), ahol a kiépítetlen szakaszon egy vezetett kalandtúrán veszünk részt. A belépőjegy ára 8500,- Ft/fő, nyugdíjas-gyerek 5700,- Ft/fő (a gyerek 14 év alatt értendő).

A barlangban nincs kiépített útvonal, a túrán többször négykézláb vagy hason csúszva kell közlekedni, de a részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csak sportos hozzáállás és megfelelő erőnlét. A szükséges felszerelést (overallt, sisakot és fejlámpát) a szervezők biztosítják. A program 10 órakor kezdődik és időtartama kb. két és fél óra. A Duna-Ipoly Nemzeti Park erre szakosodott túravezetője, Vörös Péter fog bennünket kalauzolni a barlangban. Erősen túlsúlyos résztvevőknek a program nem ajánlott. A programra korhatárt állapítottak meg 6-60 év (nyugdíjas?), mert fizikailag megerőltető, de aki sportos, 60 év felett is részt vehet. Egy kényelmes, piszkolható cipő és megfelelő aláöltözet szükséges még a programon való részvételhez. Jelen állapot szerint a túrán maszk viselése kötelező lesz.

Aki szeretne részt venni a barlanglátogatáson kérem, jelentkezzen 2021. december 8-áig a bakonyi.aladar@nav.gov.hu címen. Jelentkezésnél kérem feltüntetni a kedvezmény jellegét (gyerek, nyugdíjas). A jelentkezés akkor válik biztosítottá, ha a jelentkező befizeti a részvételi díjat, vagy 2022. évben a Pénzügyőr Sportegyesület Természetbarát Szakosztályának tagja szeretni lenni, és befizeti legalább az I. negyedévi tagsági díjat (7.500,- Ft). A további költség (1.000,- Ft) a program indulása előtt fizetendő.

Aki 2022. évben a PSE Természetbarát Szakosztály tagja, azaz befizette legalább az első negyedéves tagdíjat, annak a részvételi díját a PSE fizeti a tagdíja terhére (az éves felhasználható összegéből levonásra kerül). Be lehet fizetni a teljes éves díjat is (30.000,- Ft).

A tagsági díj átutalással rendezendő a Pénzügyőr Sportegyesület nevén lévő bankszámlára (Unicredit Bank: 1091 8001 0000 0050 7773 0009). Szükséges feltüntetni a közlemény rovatban a tag nevét, a „Természetbarát Szakosztály”-t és a „2022. évi tagsági díj”, esetleg „2022. I. negyedévi tagsági díj” elnevezést. Aki nem szeretne tag lenni, de jönni akar a programra, a részvételi díjat szintén erre a bankszámlaszámra fizesse, csak a közlemény rovatba írja be „Mátyáshegyi barlang”.

Jelentkezés után a túrát lemondani 2022. január 9-éig lehet, utána már a befizetett összeg nem téríthető vissza.

A barlanghoz tömegközlekedéssel leginkább a Kolosy térről induló 65-ös busszal érdemes menni, 8 perc és 5 megálló az út, a Pálvölgyi cseppkőbarlang megállónál kell leszállni, de a 111-es busz is mindössze 500 méterre áll meg a barlangtól, ez esetben a Csalit utcai megállónál kell leszállni. Jelentkezőkkel még egyeztetjük az indulási időpontot.

Koordinátor: Bakonyi Aladár.

Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel:

Bakonyi Aladár

06-20-534-5145

Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!