FÁTRA TÚRAKIÍRÁS

A Pénzügyőr Sportegyesület Természetbarát Szakosztály

Kedves Túratársak!

A Pénzügyőr Sportegyesület Természetbarát Szakosztálya külföldi kirándulást szervez Szlovákiába, a Fátra hegységbe. Öt napos, négy éjszakás buszos kirándulás lesz, amely 2022. július 2-án, szombaton reggel indul és 6-án szerda este ér véget. Szállásunk Rózsahegyen (Ruzomberok) a Fatrapark2 apartmanszálláson lesz. A szállásunkon studio (2-3 személyes) és superior (4-5 személyes) apartmanokban leszünk. Minden apartman tartalmaz egy konyhasarkot és egy zuhanyzós fürdőszobát, a studio apartmanban mindössze egy légterű szoba található, a superior apartmanban két szoba van (egy háló és egy nappali). A studio apartmanban van egy franciaágy és egy kinyitható kanapé, ahol két ember nagyon kényelmes elfér, de akár három fő is. A superior apartmanban a hálószobában van egy franciaágy, a nappaliban, ahol a konyhasarok is van egy újabb franciaágy és egy kinyitható kanapé. Ebben az apartmanban négy ember kényelmes elfér, de akár 5 fő is elalhat. Minden apartmanban van síkképernyős, műholdas TV, néhány apartmanhoz erkély is tartozik, de ilyen irányú igényt nem tartunk nyilván. Az apartmanhotelben kizárólag szállást veszünk igénybe közösen. A helyszínen elvileg lehet kérni reggelit naponta 8 euróért, de korán indulunk reggelente, így nem tudjuk igénybe venni legfeljebb az utolsó napon. A szálláshelyen van étterem, tehát vacsorázni lehet egyénileg, de az apartmanban is meg lehet oldani a reggeli és az esti étkezést. Házikedvencet (pl: kutyát, macskát) felár ellenében lehet vinni. Wifi az apartmanhotel teljes területén díjmentesen használható, éjjel-nappali recepció, közös társalgó és bár is van. Az étteremben különleges étrendűeket (vega, vegán, ételi intoleranciák) is kiszolgálnak.

Szállásról információ: www.fatrapark2apartments.sk

Költségek:

Szállás:

Studio apartman 2 főre 230 euro+8 euro idegenforgalmi adó (42.840,- Ft/fő) 360Ft/euro

Studio apartman 3 főre 240 euro+12 euro idegenforgalmi adó (30.240,- Ft/fő)

Superior apartman 4 főre 310 euro+16 euro idegenforgalmi adó (29.340,- Ft/fő)

Superior apartman 5 főre 340 euro+20 euro idegenforgalmi adó (25.920,- Ft/fő)

Utazás: 50 fő jelentkezése esetén 15.000,- Ft/fő.

Síliftek: kettő lesz kb. 12-15 euro fejenként, egyenként, de opcionális.

Költőpénz: étkezéstől, vásárlástól függően: 30-200 euro

Utas- és poggyászbiztosítást a részvételi díj nem tartalmaz, mindenki egyénileg személyre szabva kötheti meg.

Indulás: 2022. július 2-án 6 óra 45 perckor a Pénzügyőr Sportegyesület Kőér utcai telephelyével szemben található parkolóból.

Jelentkezési határidő: 2022. április 1. a bakonyi.aladar@nav.gov.hu címen, illetve amíg szabad helyek vannak. Jelentkezésnél írjátok meg, hogy kivel, mennyien, melyik fajta apartmanban szeretnétek szállást. Az utazási költséget legkésőbb április 15-ig kell megfizetni a Pénzügyőr Sportegyesület bankszámlájára (1091 8001 0000 0050 7773 0009), a közlemény rovatba írjátok be „Fátra2022”. A szállásköltséget június 10-ig kell megfizetni ugyanoda.

Elfogadott és befizetett jelentkezés utáni lemondás esetén a befizetett összeg június 15-ig téríthető vissza, utána már helyettest szükséges keresni, vagy a befizetett összeg elveszett.

Tervezett program:

2022. július 2. szombat: utazás, pihenő Zólyomban, Brankovsky vízesés, Cutkovói völgy

2022. július 3. vasárnap: egész napos túra

2022. július 4. hétfő: egész napos túra, bevásárlás tescoban

2022. július 5. kedd: egész napos túra

2022. július 6. szerda: csak rövid túra, hazautazás, megállás Besztercebányán a tescoban

Öt-hat túravezető segít a tájékozódásban, de egyénileg is lehet majd túrázni. Az egész napos túrákon korán indulunk (reggelente 7 órakor, felvonós utazáskor 7.30-kor), hogy minél több időt tudjunk a hegyek között tölteni. Reggeliket készítsük el az apartmanban, étkezni lehet a buszon. Vacsorákat vagy a túra végcéljánál lévő közeli éttermekben költjük el, vagy a szállásunkon.

A pontos túraleírások a túrabejárást követően kerülnek publikálásra. Az 5 túranapból várhatóan két teljes napot a Kis-Fátrában töltünk, az egyik napon a Diery szurdok és a Rozsutec csúcsok lesznek középpontban, a másik napon a hegység legmagasabb csúcsa a Nagy-Kriván. A többi napon a Nagy-Fátrában lesznek túrák. Várhatóan 3 táv kerül meghirdetésre az egész napos kirándulásokon. A rövid távok 4-9 km hosszúak és 220-350 méter szintkülönbségűek lesznek. Közepes távok 10-14 km hosszúak 600-900 méter szintemelkedést tartalmaznak majd. A hosszú távú túrák 15-25 km-esek 1000-1700 szintemelkedést tartalmaznak. A túrák nehézsége leginkább meredekségükben mutatkozik meg, nem a távolságukban. A rövid túrákon is számítani kell meredek részekre.

A túrákra mindenképpen szükséges hátizsák, egy bejáratott túrabakancs, vagy túracipő és egy pótbakancs, vagy cipő. Meleg ruházat és esőfelszerelés is szükséges, túrabot ajánlott.

További információkat kérésre, vagy a jelentkezők részére küldök később.

Sporttársi üdvözlettel:

Bakonyi Aladár

06-20-534-5145

Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!