SCODNIK BALÁZS INTERJÚ

Első helyen végzett a Pénzügyőr SE labdarúgó csapata a BLSZ1-es bajnokságban! Scodnik Balázs, a PSE labdarúgó szakosztályának vezetője értékelte az évet.

A 2021-22-es szezon tekintetében azt gondolom, hogy két olyan terület van, amelyet nagyon fontos megemlítenünk. Az egyik az utánpótlás, ahol nagyon szép fejlődési folyamatot láthatunk, különösen a legkisebbeknél, illetve a felnőtt korosztály kapujába érő fiataljaink, a 19 évesek korosztályában. A legnagyobb siker pedig  jelen pillanatban a BLSZ 1-es bajnokság megnyerése volt.

Hét év után sikerült újra megnyerni a bajnokságot. Minek köszönhető, hogy ebben az évben sikerült ezt elérni?

A 2018-19-es szezont követően, amikor kiestünk az NBIII-ból, elkezdtünk egy építkezést, de azt láttuk, hogy önerőből, azok mellett az elvek mellett amelyeket felállítottunk magunknak, nem tudtunk közel kerülni a bajnoki címhez. A pandémia ideje alatt azonban sikerült megállapodnunk Gabala Krisztiánnal, aki szakmai igazgatóként nagy segítségünkre volt a keret kialakításával kapcsolatban. Szeptember óta ő már tanácsadóként dolgozik nálunk, vele együtt a stáb minden tagja megpróbált hozzájárulni a munkájával a sikerhez.

Melyek voltak azok az elvek, amelyek mentén elindult az újrakezdés?

A legfontosabb az volt, hogy olyan játékoskeretet alakítsuk ki, amellyel letesszük az alapokat ahhoz, hogy ha sikerül bajnoki címet nyerni vagy felsőbb osztályba lépni, akkor ne kelljen jelentősen átalakítani a csapatot. Ehhez konkrétan posztokra kerestünk játékosokat, akiknek a kiválasztásánál nem csak az volt a fontos, hogy jó labdarúgók legyenek, hanem hogy megfelelő alanyok ahhoz, hogy CSAPATOT tudjunk építeni és fontos legyen számukra az a szemlélet, amelyet a Pénzügyőrnél kialakítottunk. Az ősz folyamán egy nagyon erős indulást követően a meghatározó embereink hétről hétre hozták magukat, tavasszal viszont abban rejlett a sikerünk, hogy szinte minden alkalommal más volt aki hozzá tudott tenni a teljesítményhez. Volt, hogy a kapusunk, volt, hogy a cserejátékosunk, vagy éppen a védekező középpályás. Nem az volt, hogy minden fordulóban ugyan attól az embertől vártuk a megoldást. Az edzőváltás után az új impulzus amit a csapat kapott, szintén jót tett a társaságnak. Az őszi időszakot Sólyom Ferenccel dolgoztuk végig, akinek a munkáját tavasszal Lászka Balázs folytatta. A sorsdöntő mérkőzéseinken végig jól teljesített a csapat, ami nagyon sokat segített a végső cél elérésében.

Két fordulóval a vége előtt a második helyen álló Csepel ellen kevés híján kiharcolta a csapat a bajnoki címet, de a meccs végül döntetlennel zárult, így az utolsó két mérkőzést meg kellett nyerni. Szóval volt izgalom az utolsó pillanatig.

A játékosok az elmúlt 12 fordulónak úgy mentek neki, hogy folyamatosan teher alatt kellett teljesíteni. Hétről hétre, mérkőzésről mérkőzésre haladtunk, nem gondolkoztunk előre. Mindig az aktuális ellenfélre próbáltunk összpontosítani és azt gondolom, hogy ez volt a siker kulcsa. Ez így történt az utolsó két fordulóban is. Nagyon készültünk mindkét ellenfelünk játékára, ezért is sikerült ilyen nagy arányban, 5-0-ra megnyerni az utolsó mérkőzést. Szeretném kiemelni, hogy rengeteg fiatalhoz tudtunk nyúlni itt a tavasz folyamán, az utolsó meccsen már hét olyan játékosunk volt a pályán, akik 2003-,2004-ben születtek és szerepet játszottak abban, hogy meg  tudtuk nyerni a találkozót.

Milyen hatása volt a kerületben a bajnoki cím megszerzésének?

Azt gondolom,hogy a második kerületben nagyon szép dolgok előtt állunk, természetesen nagyon sok munkával ami ránk vár. Egyfelől tudtunk nyitni az önkormányzat felé, amit nagyon fontosnak tartok és ami eddig hiányzott, másrészt tudtunk nyitni az iskolák felé is, amelyek a megállapodások mentén tudnak minket támogatni a legkisebb korosztályoktól a középiskola végéig, sőt talán nincs is olyan sportág a labdarúgáson kívül, ahol ahhoz, hogy felnőtt csapatod lehessen, már óvodás korú gyerekekkel is kell foglalkoznod.

A Te személyes életedben mit jelent ez a bajnoki győzelem?

A 24. fordulóban játszottunk egy nagyon érdekes mérkőzést a Testvériség SE ellen, amely nagyon motiváltan lépett ellenünk pályára és egy roppant feszült hangulatú mérkőzést tudtunk megnyerni. Az az öröm, amit én akkor a srácokon láttam, bizony könnyeket csalt a szemembe. Azt éreztem, hogy mindenkinek nagyon fontos a bajnoki cím Egy pár percig még kint maradtam a pályán és egyedül, szépen elmorzsoltam néhány könnycseppet. Nekem ez egy olyan eredmény, amivel azt látom, hogy tudunk fejlődni, épülni, szépülni és amitől van jövőképe ennek a csapatnak. Nekem az a  célom, hogy ne kelljen attól rettegni, hogy jövőre lesz-e U7-es korosztályunk, vagy mi lesz, ha elmegy két gyerek az U15-ös csapatból. Szeretnék felépíteni egy olyan szakosztályt, ami működő képes és ezt most biztosítottnak látom.

Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!