HÍREK

TÖRTÉNET

A klub 1950-ben önállósult, de közvetlen elődje az 1930-ban alapított Pénzügyi Tisztviselők Budagyöngye Sport Clubja volt. A testület fegyveresjellegéből adódóan mindig is nagy figyelmet fordított a fizikai állapot, a jó kondíció kialakítására, illetve megőrzésére. Ez eleve feltételezett egyfajta testmozgást. Rendszeres lőgyakorlatok és a vívóköri foglalkozások utalnak a szabadidős, verseny-és tömegsport hagyományának kialakulására testületünkben.

A kezdeti amatőr sporttevékenységekből, mint asztalitenisz, futás, labdarúgás, teniszezés, röplabda, sakkozás, alakult meg az egyesületi formában szervezett sporttevékenység, azaz 1950-ben a Pénzügyőr Sportegyesület. 

A Pénzügyőr Sportegyesület egyesítette a Pénzügyőrség, a Vám Főigazgatóság és a Pénzügyminisztérium szakosztályait és ez által lehetőségeket nyújtott a minőségi versenysport megteremtésére, színvonalának folyamatos emelésére. Fő bázisa a Pénzügyi Tisztviselők Budagyöngye SC Pasaréti Sporttelepe lett, a Budapest, Pasaréti út 124-126. alatt.

2013-ban a Spartacus Sportegyesület felszámolási eljárásának befejezésével a Pénzügyőr Sportegyesület a Budapest, X. Kőér utcai sporttelepen (egykori Spartacus sporttelep) folytatta és már a Pasaréti teleppel kiegészítve jelenleg is folytatja sporttevékenységét.

A Pénzügyőr Sportegyesület fennállása óta nagyon sokat tett a testület (Vám és Pénzügyőrség), valamint későbbiekben a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) sportéletének, társasági és közösségi életének fejlődéséért. A Pénzügyőr Sportegyesület sok kiváló versenyzőt adott és ad napjainkban is a hazai sportnak. 

A versenyzők, a csapatok eredményeikkel, magatartásukkal itthon és számos esetben külföldön is öregbítették az Egyesület jó hírnevét. Nemzetközi kapcsolatai során a Pénzügyőr Sportegyesület évtizedek óta rendszeres szereplője a Nemzetközi Pénzügyi Tornának a görög, a francia, az osztrák, a belga, a luxemburgi, a német pénzügyi tisztviselőkkel, vámosokkal együtt.

A Sportegyesület tagja az Európai Vám Sport Szövetségnek (ECSA) is, ahol évente több nemzetközi versenyen vesz részt (varsói asztalitenisz verseny, brüsszeli fél-maratoni futóverseny, nijmegeni 200 km-es gyaloglóverseny, illetve bonyolít le (lövészverseny, maratoni futóverseny) Magyarországon a tagországok vámosai számára.

A Pénzügyőr Sportegyesületben jelenleg tizenhárom szakosztályban van lehetőség mind tömegsport, mind a versenysport különböző ágainak folytatására.

Az Egyesületnek 1750 aktív tagja van és ebben a létszámban 430 fő a NAV (Nemzeti Adó és Vámhivatal) dolgozók száma. A Pénzügyőr Sportegyesület a NAV dolgozók sportolását, rekreációját volt hivatott kiszolgálni, de az Egyesület számára már túlnőtt a NAV dolgozók és családtagjai sportolási igényeinek kiszolgálása. Ennél jóval szélesebb a sportolók köre, különösen az utánpótlás nevelés területén.

2021. évtől a már Óbudán is üzemeltetünk Pénzügyőr SE sporttelepet a Királyok útja 33. szám alatt, ahol számos sportolási- és egyéb kikapcsolódási lehetőséget biztosítunk tagjainknak és látogatóinknak: 10-fős evezős regatta és 20 fős sárkányhajózás, evezős-ergométeres kardió edzések, kielboatok és túrakajakozás, dunai SUP- állószörfözés, büfé, csapatépítő kerti főzőhelyszín, elérhető a sétahajózás és vizitaxi járat is Budapest – Szentendre – Visegrád – Esztergom szakaszon. 2021 őszétől új oktatókkal bővülve az evezős utánpótlás csapatunkba is van lehetőség beiratkozni.

Büszkék vagyunk a Pénzügyőr Sportegyesületünk összes szakosztályára:

 1. Labdarúgás szakosztály (szakága: Szabadidősport Labdarúgás)
 2. Röplabda szakosztály
 3. Kézilabda szakosztály
 4. Kosárlabda szakosztály (szakága: Szabadidősport Kosárlabda)
 5. Asztalitenisz szakosztály (szakága: Szabadidősport Asztalitenisz)
 6. Sakk szakosztály
 7. Tenisz szakosztály
 8. Küzdősport szakosztály (szakágai: Airsoft, Birkózás, Íjászat, Karete, Lövészet, Ökölvívás)
 9. Természetbarát szakosztály
 10. Vitorlás-vízi szakosztály (szakágai: Evezés (ergométer, vizítúra), Vitorlázás, Műugrás, Horgászat, Szabadidősport Úszás)
 11. Fitnesz-testépítő szakosztály
 12. Túra és verseny szakosztály (szakága: Szabadidősport Bridzs)

Elismeréssel szervezzük a szakosztályaink vezetőinek és edzőinek sport fejlesztési feladatait, szakmai továbbképzéseket és sportnapokat is tartunk. 

Elnök

Molnár Tamás

2021-ben újraválasztották 5 évre elnöknek

Elnökségi tagok:

dr. Vankó László, Sipos Jenő, László Péter, dr. Magyar Éva, Scodnik Balázs, Molnár György

Elérhetőség:

elnokseg@penzugyorse.hu

Felügyelő Bizottság elnöke:

dr. Tamási Zsolt

Felügyelőbizottság tagjai:

Baldauf Pál és Áhel Eszter

PÉNZÜGYŐR SPORTEGYESÜLET TÁMOGATÓI

PÉNZÜGYŐR SPORTEGYESÜLET EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!