HÍREK

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

2022. december 22.

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ

2022. november 29.

ELNÖKI LEVÉL

2022. október 19.

TÖRTÉNET

A klub 1950-ben önállósult, de közvetlen elődje az 1930-ban alapított Pénzügyi Tisztviselők Budagyöngye Sport Clubja volt. A testület fegyveresjellegéből adódóan mindig is nagy figyelmet fordított a fizikai állapot, a jó kondíció kialakítására, illetve megőrzésére. Ez eleve feltételezett egyfajta testmozgást. Rendszeres lőgyakorlatok és a vívóköri foglalkozások utalnak a szabadidős, verseny-és tömegsport hagyományának kialakulására testületünkben.

A kezdeti amatőr sporttevékenységekből, mint asztalitenisz, futás, labdarúgás, teniszezés, röplabda, sakkozás, alakult meg az egyesületi formában szervezett sporttevékenység, azaz 1950-ben a Pénzügyőr Sportegyesület. 

A Pénzügyőr Sportegyesület egyesítette a Pénzügyőrség, a Vám Főigazgatóság és a Pénzügyminisztérium szakosztályait és ez által lehetőségeket nyújtott a minőségi versenysport megteremtésére, színvonalának folyamatos emelésére. Fő bázisa a Pénzügyi Tisztviselők Budagyöngye SC Pasaréti Sporttelepe lett, a Budapest, Pasaréti út 124-126. alatt.

2013-ban a Spartacus Sportegyesület felszámolási eljárásának befejezésével a Pénzügyőr Sportegyesület a Budapest, X. Kőér utcai sporttelepen (egykori Spartacus sporttelep) folytatta és már a Pasaréti teleppel kiegészítve jelenleg is folytatja sporttevékenységét.

A Pénzügyőr Sportegyesület fennállása óta nagyon sokat tett a testület (Vám és Pénzügyőrség), valamint későbbiekben a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) sportéletének, társasági és közösségi életének fejlődéséért. A Pénzügyőr Sportegyesület sok kiváló versenyzőt adott és ad napjainkban is a hazai sportnak. 

A versenyzők, a csapatok eredményeikkel, magatartásukkal itthon és számos esetben külföldön is öregbítették az Egyesület jó hírnevét. Nemzetközi kapcsolatai során a Pénzügyőr Sportegyesület évtizedek óta rendszeres szereplője a Nemzetközi Pénzügyi Tornának a görög, a francia, az osztrák, a belga, a luxemburgi, a német pénzügyi tisztviselőkkel, vámosokkal együtt.

A Sportegyesület tagja az Európai Vám Sport Szövetségnek (ECSA) is, ahol évente több nemzetközi versenyen vesz részt (varsói asztalitenisz verseny, brüsszeli fél-maratoni futóverseny, nijmegeni 200 km-es gyaloglóverseny, illetve bonyolít le (lövészverseny, maratoni futóverseny) Magyarországon a tagországok vámosai számára.

A Pénzügyőr Sportegyesületben jelenleg tizenhárom szakosztályban van lehetőség mind tömegsport, mind a versenysport különböző ágainak folytatására.

Az Egyesületnek 1750 aktív tagja van és ebben a létszámban 430 fő a NAV (Nemzeti Adó és Vámhivatal) dolgozók száma. A Pénzügyőr Sportegyesület a NAV dolgozók sportolását, rekreációját volt hivatott kiszolgálni, de az Egyesület számára már túlnőtt a NAV dolgozók és családtagjai sportolási igényeinek kiszolgálása. Ennél jóval szélesebb a sportolók köre, különösen az utánpótlás nevelés területén.

2021. évtől a már Óbudán is üzemeltetünk Pénzügyőr SE sporttelepet a Királyok útja 33. szám alatt, ahol számos sportolási- és egyéb kikapcsolódási lehetőséget biztosítunk tagjainknak és látogatóinknak: 10-fős evezős regatta és 20 fős sárkányhajózás, evezős-ergométeres kardió edzések, kielboatok és túrakajakozás, dunai SUP- állószörfözés, büfé, csapatépítő kerti főzőhelyszín, elérhető a sétahajózás és vizitaxi járat is Budapest – Szentendre – Visegrád – Esztergom szakaszon. 2021 őszétől új oktatókkal bővülve az evezős utánpótlás csapatunkba is van lehetőség beiratkozni.

Büszkék vagyunk a Pénzügyőr Sportegyesületünk összes szakosztályára:

 1. Labdarúgás szakosztály (szakága: Szabadidősport Labdarúgás)
 2. Röplabda szakosztály
 3. Kézilabda szakosztály
 4. Kosárlabda szakosztály (szakága: Szabadidősport Kosárlabda)
 5. Asztalitenisz szakosztály (szakága: Szabadidősport Asztalitenisz)
 6. Sakk szakosztály
 7. Tenisz szakosztály
 8. Küzdősport szakosztály (szakágai: Airsoft, Birkózás, Íjászat, Karete, Lövészet, Ökölvívás)
 9. Természetbarát szakosztály
 10. Vitorlás-vízi szakosztály (szakágai: Evezés (ergométer, vizítúra), Vitorlázás, Műugrás, Horgászat, Szabadidősport Úszás)
 11. Fitnesz-testépítő szakosztály
 12. Túra és verseny szakosztály (szakága: Szabadidősport Bridzs)

Elismeréssel szervezzük a szakosztályaink vezetőinek és edzőinek sport fejlesztési feladatait, szakmai továbbképzéseket és sportnapokat is tartunk. 

Elnök

dr. Gór Csaba


Elnökségi tagok:

dr. Magyar Éva, dr. Bocsó Gábor, Scodnik Balázs Szabolcs, dr. Vankó László, Sipos Jenő,

Sárossy Róbert, Apró János, ifj. dr. Gremsperger Gábor, Klemm Balázs, Kup László Péter, Megyesi Dóra, Poják Zoltán

Elérhetőség:

elnokseg@penzugyorse.hu

penzugyorse@penzugyorse.hu

Felügyelő Bizottság elnöke:

dr. Tamási Zsolt

Felügyelőbizottság tagjai:

Baldauf Pál és Áhel Eszter

PÉNZÜGYŐR SPORTEGYESÜLET TÁMOGATÓI

PÉNZÜGYŐR SPORTEGYESÜLET EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Scroll to top

EZ A BÖNGÉSZŐ NEM TÁMOGATOTT.

KÉRJÜK HASZNÁLJON EGY MÁSIK BÖNGÉSZŐT!