Pénzügyőr SE
* A keresés csak ezen tartalmak között lehetséges!


4. PÖRÖGNEK A KÖRÖK! 1, 2, 4, 6, 12 ÓRÁS FUTÓVERSENYEK Békéscsabán az Árpád fürdőnél.


kategória: Túra és Verseny Szakosztály - beszámolók > 2016edede:

Újra Békéscsabán! Már nagyon vártam ezt az alkalmat. Szerettem volna idén legalább egy ultra távot futni verseny körülmények között, a gyengébb futóévem ellenére is. Ezért neveztem 6 órás futásra. Reményeim szerint legalább 50 km szerettem volna megtenni a vállalt idő alatt. Nevéből adódóan kitalálható, hogy a verseny nem egy megadott táv teljesítéséről szól. Itt bizony megadott idő alatt kell minél több km-t megtenni egy kijelölt pályán, körbe-körbe keringve. Ami itt kb. 1.1 km hosszú, a csabaiak szeretetkörnek nevezték el. Izgatott voltam, mert még nem futottam 6 órát egyben. Eddig háromszor voltam 4 órás versenyen, volt közte jobb és rosszabb. A 6 órás egy még komolyabb kihívás, jó próbatétel.

Az időjárás eleinte viszonylag kegyes volt hozzánk, nem volt hideg és nem volt csapadék, csak a szél fújt. Ez okozott egy kis kellemetlenséget, mert a szinte csak két hosszú egyenesből álló pálya egyik hosszán szembe fújt, a másikon hátulról, így félpályán fáztunk, a másik felén melegünk volt. Egy idő után aztán vagy a szél hagyott alább, vagy csak nem foglalkoztunk vele, mert a jelenség elmúlt. Időnk felén eleredt az eső. Nem volt annyira veszélyes, de azért szép lassan eláztunk.

„Eldördült” a startduda, megkezdtük a pörgést. A taktika egyszerű volt, kb. 6 perces km-ekkel indulva túlélni a 6 órát, gondoltam idővel úgyis lassulni fogok (persze, hogy így is lett.) Így is történt, az első órát a mezőberényi futónagykövettel töltöttem el az aszfalton. Aztán ő egy kicsit lemaradt, a második órámat „egyedül” töltöttem, zenehallgatással múlattam az időt és a köröket. Második óra után beértem korosztályomban lévő 3 vetélytársam egyikét, ismerősök lévén kihúztam a dugót a fülemből, és a következő néhány kört együtt pörgettük le, majd különváltunk és folytattuk utunkat (kicsivel előtte haladtam).

Hála az égnek ekkortájt eleredt a már említett eső és közben hígult a mezőny is. Ugyanis eddig csak a 12 és 6 órások köröztek, a 1, 2 és a 4 órás futókat is sorban elindították. Kicsit demoralizáló volt ugyan, hogy legtöbbjük gyorsabban futott nálam, de más volt a célunk, ezért sem próbáltam velük menni, de nem is nagyon tudtam volna, mert már kezdtem fáradni is.

Hát csak nyugodtan saját tempóban folytattam tovább a körözést, kivártam míg eláll az eső és az egyik körben megálltam a parkoló kocsimnál és lecseréltem átázott felsőimet szárazra. Kis mulatságra adott okot ez a megmozdulás, egyrészt megvicceltem a szervezőket, akik a chipes rendszer mellett papíron is számolták a köreinket és hirtelen nem ismertek meg (a nagy rajtszámomat az ázott pólón hagytam a kocsiban, csak a sapkámon lévő sokkal kisebb chipes számot vittem tovább magamon), másrészt mikor megelőztem két 1 órás futó csajt, megjegyezték, hogy milyen régóta futok már és mégis milyen jó illatom van.

Valamivel 5 óra eltelte után a kijelző szerint végre átléptem az 50 km-es bűvös saját határomat. 50 km-nél többet egyben, vagy egy napon nem futottam még és még elég sok időm maradt ahhoz, hogy még több km gyűljön össze. Innen kezdve nem érdekelt annyira a fáradtság és a fájdalom sem. Örültem, hogy a kitűzött célom elértem, így hát elő kellett vennem a következő titkos, ábrándos 55 km-es célt.

Bő fél órával a vége előtt, mérlegelve akkori állapotom reálisnak tűnt, hogy sikerülhet. Végül az utolsó két kört a maradék erőmből meghúzva a női 6 órás győztessel volt szerencsém teljesíteni. A futamunkat 10 méterre a kocsimtól és 10 méterre az 56 km-től fújták le. A lemért darab körömet hozzáadva az egészekhez 55.990 teljesített métert állapítottak meg nekem.

Ezzel az eredménnyel a 6 órások mezőnyében a fiúk között harmadik lettem, lemaradva Bogár Jani futólegenda mögött, amit nemhogy nem bánok, inkább nevezem óriási megtiszteltetésnek, hogy egy mezőnyben futhattam is és egy „dobogóra” állhattam vele.

Nagy-nagy köszönet a szervezőknek mindenért! Szervezésért, frissítésért (külön köszönet a zsíros kenyér falatkákért) és a lehetőségért, hogy egy újabb emlékezetes élménnyel tettek gazdagabbá engem és gondolom, hogy a többi résztvevőt is!

Békéscsaba, 2016. november 06. 6 órás futás, 55,99 km
Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek! Mindenképpen ajánlom Nektek ezt a versenyt!

Jó futást mindenkinek!

Galéria


4. PÖRÖGNEK A KÖRÖK! 1, 2, 4, 6, 12 ÓRÁS FUTÓVERSENYEK Békéscsabán az Árpád fürdőnél. 1<br /><br />Administrator (2017-01-04)
4. PÖRÖGNEK A KÖRÖK! 1, 2, 4, 6, 12 ÓRÁS FUTÓVERSENYEK Békéscsabán az Árpád fürdőnél. 2<br /><br />Administrator (2017-01-04)
4. PÖRÖGNEK A KÖRÖK! 1, 2, 4, 6, 12 ÓRÁS FUTÓVERSENYEK Békéscsabán az Árpád fürdőnél. 3<br /><br />Administrator (2017-01-04)
4. PÖRÖGNEK A KÖRÖK! 1, 2, 4, 6, 12 ÓRÁS FUTÓVERSENYEK Békéscsabán az Árpád fürdőnél. 4<br /><br />Administrator (2017-01-04)

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 4

HKSCPSV


1235
6791112
131415161718
20212223242526
2728293031

Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits