Pénzügyőr SE
* A keresés csak ezen tartalmak között lehetséges!


9. INTERSPORT Túranap és Terepfutás Budapest, Csillaghegyi Általános Iskola, 2016. november 5.


kategória: Túra és Verseny Szakosztály - beszámolók > 2016Füredi Sándor:

Ezen a BSI rendezvényen utoljára 2013-ban vettem részt, mindig azt gondoltam, hogy ez egy kellemes hangulatú, kissé családias esemény, bár akkoriban még az olcsó, zsíroskenyeres versenyek közé tartozott. Nos, ez idén annyiból módosult, hogy a nevezési díj magasabb lett, a frissítés változatlan maradt, illetve az asztalokra került banán és mazsola is, viszont kaptunk egy szép technikai pólót, érmet és a pálya kijelölése is profibbra sikerült! A hosszú táv hosszabb és magasabb lett (32,5 km és 1081 m szint), az eddigi pályaszakaszok mellé az Egri vár környékén beraktak egy új szakaszt, ami a Kis-Kevélyről való lefutás után érinti a Kerekes hegyet és a Jenői tornyot is, ami mindenképpen egy technikás kiegészítésnek számít! Összességében szerintem az egész hosszú táv lassan kezd a profibb terepfutók körében is népszerűbbé válni, a szokásos november végi terepfutó versenykínálathoz időben még passzol is, jó felkészülés pl. számomra is a Naszály Trailre!

Maga a futás egyébként kissé hideg, de nagyon elfogadható időben zajlott, tekintve, hogy aznap délutántól már szinte folyamatosan esett, így nem volt okunk panaszra. A tempót úgy választottam meg, hogy jusson is, maradjon is, ismertem a távot (leszámítva az új részeket), nagy meglepetések nem értek. A frissítést itt javarészt önerőből kell megoldani, ezt mint mindig, most is az EthicSport készletemből oldottam meg. Kissé nehezítette a futás utolsó harmadát, hogy itt már találkozik a hosszú táv a félmaratoni táv végével, illetve a nagy létszámú túra teljesítővel, és az előzgetés nem mindig egyszerű. Persze ez nem egy OB futam, tudomásul kell venni, hogy itt mások is vannak, de azért sokszor nem esett jól megtörni a lendületet!

Összességében nagyon élveztem az eseményt, szerencsére a SPAR Maratonon elszenvedett becsípődésemet sikerült egy hét alatt kihevernem, azóta már megfutottam a Naszály Trail tervezett távját, és újra jól mennek a 20-30 km-ek, de a nyújtásra jobban figyelek és igyekszem a november 20-i Naszály Trailen a PSE-t egy jó idővel fémjelezni majd az eredménylistán!

Nettó időm 03:08:30 körüli lett, ami a 69 férfi indulóból a 17. helyre volt elég, de tekintve, hogy a célba különösebb görcsölés és fájdalom nélkül futottam be (talán még némi tartalékkal is), nagyon elégedett voltam ezzel a teljesítménnyel, mentálisan is jót tett a SPAR után!!!

Köszönettel tartozom Polgári Robinak a nevezés újbóli lebonyolításáért, egyúttal sajnáltam, hogy lábgondjai miatt nem tudtuk együtt futni a távot, így egyúttal jobbulást is kívánok neki!!

Mindenkinek jó felkészülést és jó versenyzést a hátralévő időszakra!

Mosonczki Péter:

Miután szeptember elején lefutottam az első félmaratoni távú versenyem, nemsokára neveztem is a másodikra (szülinapi ajándékként magamtól – magamnak), a 2. Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválra. A nevezési rendszert böngészve vettem észre, hogy az a félmaratonmánia egyik téli állomása, ez a sorozat akkortájt egy új fogalom volt számomra, viszont befúrta a dolog magát az agyamba…

Tekintve, hogy szeptembert írtunk gondoltam belefér egy őszi futás is: neveztem is gyorsan a 13. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton versenyre, ami az „őszi - sőt, az egész éves - futószezon kiemelkedő záróeseményeként” van meghirdetve, csakhogy a sorozat téli állomása. Szóval volt két téli félmaraton nevezésem, az ősz meg a fasorban…

A kerületi BSI – futónagykövete Gulyás Erika felhívta a figyelmem, arra, hogy kedvezményes nevezéssel benevezhet az Intersport Terepfutásra, köszönet érte! A rajtcsomagot átvettem a verseny előtt, és még egy autóra való kerületi csapatba is belefértem, hogy eljussak a verseny helyszínére. A verseny napjának a kényelmesebb része megoldva, köszönöm! A versenyközpontban, a Csillaghegyi Általános Iskolában biztosítottak a szükséges komfortot, ruhatárat és öltözési lehetőséget.

Hideg 1 fokos időben gyülekeztünk (a rajtlisták szerint a két futótávon 185 fő (h.) + 664 (fm.) fő vághatott neki a versenynek) a reggel 8 órás rajt előtt. A rajtoltatás szakaszosan, párokban történt. Az útvonalat / szintrajzott tekintve a verseny első harmada szinte folyamatosan emelkedő, sőt az első kilométereken a Róka-hegy felé lépcsősor vezet fel, amivel önmagában nincs gond, de mondjuk, „szépen összehozta” a mezőnyt… (Ekkor tettem le arról, hogy 2 óra 30 körül beérek).

Miután a lépcsősornak vége lett, már viszonylag szabadon lehetett futótempót választani, igyekeztem – tőlem telhetőleg – a Nagy-Kevélyig a tereptől függően 5–7 perces km-kel futottam és csak egyszer-egyszer álltam ki a futómozgásból. A Kevély-nyeregnél elvált egymástól a hosszú és a félmaratoni táv mezőnye, hogy egy girbe-gurba, de jól kiszalagozott, szép erdei útvonalon (itt egyébként a tájfutó szúróbélyegző használata ismét „csapatosított” a mezőnyön) az „Egri-vár” felé vezessen, ahol aszalt gyümölcs, csoki, szőlőcukor és víz várta a mezőnyt és volt korabeli kardozós-nyilazós bemutató is. A mazsola/szőlőcukor/víz/fényképezős frissítő kombinációt teljesítve tovább indultam, és úgy éreztem innen már minden jó lesz, csak az túl szép lett volna.

A 15 km-hez közeledve egy felfele vezető szakaszon jelzett a jobb combom, hogy nem vagyunk eléggé ezekhez a szintekhez hozzá szokva. Picit sétáltam majd a könnyebb terepeken futottam ismét és jobb kedvem is lett az utolsó komolyabb emelkedőig, aminek az elején már nem jelzett, hanem bizony görcsölt. Egy mellettem elfutó srác magnéziummal kínált, megköszöntem, de nem fogadtam el, mivel korábban még nem volt „ilyenem” tudni akartam, hogy mit jelent, ha masszírozást követően folytatom. Szóval a botomat hengerként használva lemasszíroztam magamnak. Több, mint egy kilométert sétáltam és, készültem, hogy visszaállok futásba és többet nem fogok megállni csak a célban, és de! Egyszer még ebbe a maradék 3-4 km-be mégis belesétáltam egy „affeneegyemeg” kategóriájú, de nem túl hosszú emelkedő miatt.

Az utolsó km-en a női díjátadó ceremóniát hallgattam és beértem (2:53:30). Jól esett a görcs ellenére is! A befutócsomagot (zabelyhes csoki, másik csoki, nagy alma, víz) hamar elfogyasztottam járt még lilahagymás zsíros kenyér és tea is így jóllakottan távozhattam. Az izomláz meg maradt a vasár- és hétfői napokra.

A BSI eredménylistája hétfőn nagyjából teljesnek látszik az időm alapján a 356 fős férfi mezőnyből a 230. lettem.

Fantasztikus élmény volt, de sajnos bamba voltam és kevés képet készítettem: a teve sziklát konkrétan észre sem vettem. Szóval ide még vissza fogok jönni!

Galéria


9. INTERSPORT Túranap és Terepfutás Budapest, Csillaghegyi Általános Iskola, 2016. november 5. 1<br /><br />Administrator (2016-11-09)

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 4

HKSCPSV


1235
6791112
131415161718
20212223242526
2728293031

Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits