Pénzügyőr SE
* A keresés csak ezen tartalmak között lehetséges!


Bükk maraton Felsőtárkány, 2016. augusztus 07.


kategória: Túra és Verseny Szakosztály - beszámolók > 2016Szücs Gábor:

Idén az egyetlen Top-os rendezvény, amin részt vettem. Természetesen a hosszú távra regisztráltam. Ha már ennyit kell fizetni érte, akkor legalább sokat tudjak biciklizni. Tekintve, hogy ebben a szezonban csak körözős versenyen voltam, már hiányzott egy jó kis maraton. A kedvemet a szombati átmozgató edzés is csak fokozta, így jókedvűen, kipihenten, motiváltan álltam rajthoz.

A tervem az volt, hogy optimumon pörögjek, de azért ha lehet, ne hajtsam szénné magam. Ennek megfelelően az elején igyekeztem okos maradni, és miután üzemi szintre nyomtam a vekkert, és beálltam egy nem erőlködős pedálfordulatra, nem forszíroztam tovább. Berencsi Miki ippeg előttem haladt, gondoltam, hogy a zánkai köridejei alapján nagyjából tudom majd vele tartani a lépést. Sajnos nem így lett, mert még a 10. km-nél sem jártunk, amikor Miki beszedett egy első defektet (és később sajnos még egyet, ami a verseny végét jelentette számára). Nem sokkal előtte pedig Hidvégi Peti mellett forgattam el, aki látszólag takarékra vette a lángot, gondolom az előző hétvégén sikeresen abszolvált féltávú triatlon verseny miatti regeneráció okán. Nemsokára aztán meglett Bihari Tibi barátom is. Na, gondoltam, ha a fölfelén el tudok menni Tibi mellett, akkor vagy nagyon jó vagyok, vagy nagyon hülye. Egyik sem rossz alternatíva, így folytattam a saját tempómban.

A pálya első nagy „köre” – idén Ördögoldal nélkül – tempósan, de erőlködés nélkül 2:16:33 alatt ment. A második etap eleje, és tulajdonképpen a teljes második etap – legalább is számomra – meglehetősen combosra sikerült. Először a rajt/cél területről kihajtva a már jól ismert csiki-csuki, szuszogtatós vízmosás kezdte égetni a nagy combizmaimat, aztán az Oldalvölgyi-halastótól a Szuszék-kőre (elég találó a neve) kellett „hirtelen” sac per kábé 150 méter szintet mászni kevesebb, mint 2 km alatt. Innen aztán hullámzott a pálya rendesen. Lényegében leereszkedtünk a Hosszú-völgyig, majd innen kisebb-nagyobb intenzitással visszaemelkedtünk a Kövesdi kilátóig. Rövid, ám annál kövesebb lejtők után megint mászás az Egedre, ahonnan aztán iszonyat gyorsan leértem, és a felsőtárkányi átkelés után már csak a cél előtti bakogás maradt a mezőn. A második etap „körideje” 02:11:39 lett.

A versenyt végül 04:28:23-es idővel Master2-ben a 9. helyen (30 közül) zártam.

Summázva. A tervem sikerült. Nem hajtottam szénné magam, és még a top 10-be is befértem cirka 30 percet kapva a kategória győztesétől. Ezzel maximálisan elégedett vagyok. Egészségügyileg épp maradtam (semmi görcs, másnap semmi izomláz), a technika a kelleténél jobban nem amortizálódott, úgyhogy a 2016-os Bükk Maratonról kellemes emlékeket fogok őrizni.
Galéria


Bükk maraton Felsőtárkány, 2016. augusztus 07. 1<br /><br />Administrator (2016-08-17)

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 12

HKSCPSV


1
23458
910121315
1617181922
2324262729
30

Csapatbajnokságok eredménye - 2020-2021

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
Smart Int Magyarország Kft.
Eurovéd Security Zrt.
LV International Kft
Morihana
Atomix halcsalik webáruháza
DOVIT Fishing
Praktiker
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.