Pénzügyőr SE
* A keresés csak ezen tartalmak között lehetséges!


Bükk maraton Felsőtárkány, 2016. augusztus 07.


kategória: Túra és Verseny Szakosztály - beszámolók > 2016Szücs Gábor:

Idén az egyetlen Top-os rendezvény, amin részt vettem. Természetesen a hosszú távra regisztráltam. Ha már ennyit kell fizetni érte, akkor legalább sokat tudjak biciklizni. Tekintve, hogy ebben a szezonban csak körözős versenyen voltam, már hiányzott egy jó kis maraton. A kedvemet a szombati átmozgató edzés is csak fokozta, így jókedvűen, kipihenten, motiváltan álltam rajthoz.

A tervem az volt, hogy optimumon pörögjek, de azért ha lehet, ne hajtsam szénné magam. Ennek megfelelően az elején igyekeztem okos maradni, és miután üzemi szintre nyomtam a vekkert, és beálltam egy nem erőlködős pedálfordulatra, nem forszíroztam tovább. Berencsi Miki ippeg előttem haladt, gondoltam, hogy a zánkai köridejei alapján nagyjából tudom majd vele tartani a lépést. Sajnos nem így lett, mert még a 10. km-nél sem jártunk, amikor Miki beszedett egy első defektet (és később sajnos még egyet, ami a verseny végét jelentette számára). Nem sokkal előtte pedig Hidvégi Peti mellett forgattam el, aki látszólag takarékra vette a lángot, gondolom az előző hétvégén sikeresen abszolvált féltávú triatlon verseny miatti regeneráció okán. Nemsokára aztán meglett Bihari Tibi barátom is. Na, gondoltam, ha a fölfelén el tudok menni Tibi mellett, akkor vagy nagyon jó vagyok, vagy nagyon hülye. Egyik sem rossz alternatíva, így folytattam a saját tempómban.

A pálya első nagy „köre” – idén Ördögoldal nélkül – tempósan, de erőlködés nélkül 2:16:33 alatt ment. A második etap eleje, és tulajdonképpen a teljes második etap – legalább is számomra – meglehetősen combosra sikerült. Először a rajt/cél területről kihajtva a már jól ismert csiki-csuki, szuszogtatós vízmosás kezdte égetni a nagy combizmaimat, aztán az Oldalvölgyi-halastótól a Szuszék-kőre (elég találó a neve) kellett „hirtelen” sac per kábé 150 méter szintet mászni kevesebb, mint 2 km alatt. Innen aztán hullámzott a pálya rendesen. Lényegében leereszkedtünk a Hosszú-völgyig, majd innen kisebb-nagyobb intenzitással visszaemelkedtünk a Kövesdi kilátóig. Rövid, ám annál kövesebb lejtők után megint mászás az Egedre, ahonnan aztán iszonyat gyorsan leértem, és a felsőtárkányi átkelés után már csak a cél előtti bakogás maradt a mezőn. A második etap „körideje” 02:11:39 lett.

A versenyt végül 04:28:23-es idővel Master2-ben a 9. helyen (30 közül) zártam.

Summázva. A tervem sikerült. Nem hajtottam szénné magam, és még a top 10-be is befértem cirka 30 percet kapva a kategória győztesétől. Ezzel maximálisan elégedett vagyok. Egészségügyileg épp maradtam (semmi görcs, másnap semmi izomláz), a technika a kelleténél jobban nem amortizálódott, úgyhogy a 2016-os Bükk Maratonról kellemes emlékeket fogok őrizni.
Galéria


Bükk maraton Felsőtárkány, 2016. augusztus 07. 1<br /><br />Administrator (2016-08-17)

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 13

HKSCPSV


1235
67912
131415161719
2021222326
272830


Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
Smart Int Magyarország Kft.
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
Praktiker
S-System Service Védelmi és Biztonsági Kft.
Eurovéd Zrt
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits