Hír: Antal Gergely győzelme egy jelentős svájci sakkversenyen
(Kategória: Sakk)
Küldte: Administrator
2015-09-07

Szakosztályunk egyik éljátékosa, Antal Gergely nagymester a svájci Martignyben rendezett sakkversenyen nagyszerű győzelmet aratott. Gergely győzelmét az egyik legnagyobb példányszámú svájci napilap is méltatta, erről lásd a csatolt cikket. Gergely a versenyről az alábbi rövid beszámolót küldte.

"Augusztus elején a svájci Martigny városában játszottam egy sakkversenyen, ahol szerencsére nagyon jól ment a játék. 7. kiemeltként indultam neki a küzdelemnek, és ennek ellenére sikerült 6-ból 6 ponttal rajtolnom a versenyen, ráadásul nálam két magasabb Élő-pontszámmal rendelkező játékost is legyőztem. Az utolsó fordulóban már a döntetlen is elég volt ahhoz, hogy egy pont előnnyel megnyerjem a versenyt, és 17 Élő-ponttal gyarapítsam az élőpontjaim számát.
Most éppen a bécsi sakkversenyen küzdök, majd utána szinte azonnal rajtolok egy görögországi versenyen is. A görög verseny után lesz egy kisebb pihenő, és terveim szerint a novemberben induló csapatbajnoki szezonban a Pénzügyőr csapatában lesznek a következő megmérettetések."

Teljes nézetIdőközben Gergely a több mint 400 résztvevős bécsi sakkversenyen ötös holtversenyben az élen végzett. A rajtlistán Antal Gerely a 10. helyen szerepelt, 7,5 pontot szerezett a megszerezhető 9 pontból, s veretlenül játszotta végig ezt a versenyt is. Gergely további 8 Élő-pontot szerzett ezen a versenyen, de ami talán még ennél is jobban jelzi teljesítményét, hogy az ellenfelek elleni eredményeiből számított ún. performance (teljesítmény-mutató) értéke 2629 Élő-pont volt, ennél magasabb Élő-pontja az aktív magyar játékosok közül csak öt játékosnak van.


Ezen hír származási helye: Pénzügyőr SE
( http://www.penzugyorse.hu/news.php?extend.573 )