Hír: Háromból három győzelem a sakkcsapatbajnokság újabb fordulóiban!
(Kategória: Sakk)
Küldte: Administrator
2019-10-25
A Pénzügyőr sakkszakosztálya szponzori szerződést kötött egy nemzetközi tanácsadó céggel, így ebben a bajnoki szezonban sakkcsapataink a Morihana Pénzügyőr SE néven szerepelnek a különböző csapatbajnoki osztályokban.
A névváltozást követő első csapatbajnoki fordulók jól sikerültek, mindhárom csapatunk győzelemmel folytatta szereplését saját bajnoki osztályában. Az NB I/B Maróczy csoportjában a Hűvösvölgyi Sakkiskola csapata ellen 7,5-4,5 arányban győzött csapatunk. Győzelmünk akár nagyobb arányú is lehetett volna, ha Mester Attila egy fatális elnézéssel - ütésben felejtette a vezérét - nem veszíti el előnyösebb állását.
Csapatunk két forduló alatt 13,5 játszma pontot szerzett, így bajnoki rajtja sikeresnek ítélhető.
A budapesti első osztályban szereplő sakkcsapatunk, a harmadik mérkőzését is megnyerte, így három forduló után veretlenül a harmadik helyen áll 24 táblapontot begyűjtve. Helyezésünk értékelésénél azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a mezőny három legerősebb csapata elleni mérkőzésekre a későbbi fordulókban kerül sor, ettől függetlenül eddigi szereplésünk érzékelhetően jobb, mint a tavalyi szezonban. A budapesti harmadik osztály "A" csoportjában szereplő csapatunk rangadót vívott az MTK fiataljaival, melyet 6,5-5,5 arányban megnyert. Csapatunk magabiztosan vezeti csoportját, a célkitűzés az, hogy visszakerüljön csapatunk a másodosztályba, ahonnan tavaly kiesett. Az első három forduló eredményei alapján erre reális esélyünk lehet!


Ezen hír származási helye: Pénzügyőr SE
( http://www.penzugyorse.hu/news.php?extend.1418 )