Hír: Meghívó
(Kategória: Természetbarát)
Küldte: Administrator
2018-11-21
Kedves természetet és kirándulást kedvelő Kollégák, Ismerősök!

A Pénzügyőr Sportegyesület Természetbarát Szakosztálya 2018. évben kicsit új felállásban, kicsit más szemlélettel közelített tagjai felé, ezért kicsit másféle programot hirdetett, mint az előző években. A megkezdett utat folytatjuk 2019. évben is, melyhez kaptunk ez évben Tőletek sok új ötletet is, melyek közül néhányat reméljük sikerül is megvalósítani jövőre. Túráinkon, kirándulásainkon a Természetbarát Szakosztályi Tagok továbbra is élveznek előnyöket, előző évi aktivitásuk arányában. E mellett természetesen továbbra is szívesen látunk más PSE tagokat, sőt várunk minden NAV munkatársat, azok rokonait, ismerőseit is valamennyi kirándulásunkon.

A szokásos évzáró-évnyitó rendezvényünket idén a NAV Budapest, III. kerület Királyok útja 319. számú üdülőtelepén rendezzük meg 2018. december 8-án, szombat délután. A rendezvény hivatalosan 13 órakor kezdődik egy ebéddel, amelyet tagjaink részére ingyenesen biztosítunk, nem tagjainknak 1.240,- Ft-ot kell fizetniük az ebédért, mely menü rendszerben 3 fogást tartalmaz. Húsétel lesz a főfogás, ezért aki helyette rántott sajtot kíván jelentkezéskor ezt is írja meg
Az ebéd utáni program 14 órakor kezdődik, így aki nem kíván tag lenni és az ebédet sem veszi igénybe, de szeretne a tájékoztatón részt venni, ráér eddig az időpontig megérkezni. Kezdünk a 2019. évi tagdíj befizetéssel, a Pénzügyőr Sportegyesület Természetbarát Szakosztályának 2019. évi tagsági díja egységesen 12.000,- Ft/fő (diákok és nyugdíjasok részére is). Közben beszámolunk a mögöttünk lévő időszak eseményeiről, eredményeiről, valamint az előttünk álló év várható kirándulásairól adnak tájékoztatást a túravezetők folyamatosan. Ezután a 2018. évben bronz, ezüst minősítési fokozatot elért tagjaink részére ünnepélyesen átadjuk a jelvényeket, okleveleket. Az összejövetel végén, a regisztrált tagok tombolán nyerhetik el a Magyar Madártani Intézet 20 db jelvényét és a fődíjat, ami most még legyen meglepetés.

Akinek felkeltettük az érdeklődését és szeretne a Pénzügyőr Sportegyesület Természetbarát Szakosztályának tagja lenni, vagy a 2019. évi túraterv ismertetésén szeretne ott lenni, jelezze szándékát 2018. november 30-ig Bakonyi Aladárnál, a bakonyi.aladar©nav.gov.hu e-mail címen.

Néhány előzetes információ túráinkról:
Egy napos, tömegközlekedési eszközzel megközelíthető kirándulások. Ezekből az „ingyenes” túráinkból van a legtöbb, erre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A kirándulásokon az útiköltséget mindenki saját maga fizeti. Találkozás és visszaérkezés minden esetben Budapest, de több esetben vidéken is lehet csatlakozni a túracsapathoz.


Egy napos tájékozódási verseny. A két éven keresztül rendezett tanfolyamunkat követően 2018. évben már rendeztünk egy ilyen versenyt, így 2019. évben is megpróbálkozunk ezzel az érdekes szabadidős tevékenységgel. Tagjaink és az érdeklődők számára egyszerű, könnyen teljesíthető gyalogos tájékozódási túraversenyt szervezünk. A győztes vásárlási utalványt, a résztvevők emléklapot kapnak, a célba érkezőkre zsíros kenyér és szörp vár. Tagjaink számára ingyenes lesz a verseny, más érdeklődő részére a nevezési díj 300,- Ft/fő.

Gyalogos tájékozódási túraversenyek. A BTSSZ szervezésében lehetőséget biztosítunk tagjaink részére a tájékozódási túraversenyek részvételében. A tavasztól őszig tartó budapesti és vidéki versenyek kapcsán a PSE benevezi a bajnokságba saját csapatát, melyen bármely tag részt vehet. A bajnokság nevezési díját és az egyes versenyek nevezési díjait is átvállalja a szakosztály. Részletek az évzáró rendezvényen.

Hétvégi jelzésfestő gyalogos túra. A Budai-hegységben, később megpályázandó útvonalon szakosztályi jelzésfestő vezetők irányításával jelzésfestő túrákat tartunk több hétvégén (szombat-vasárnap), melyen elméleti és gyakorlati ismereteket is szerezhetnek a résztvevők a jelzésfestésről. A túrán aktívan résztvevők kedvezményeket kapnak, melyet későbbi több napos fizetős túrákon felhasználhatnak.

Egy napos, belföldi sziklamászó túra (klettersteig, via ferrata, vasalt út). 2018. évben bevezető jelleggel magyarországi vasalt utak szikláinak megmászását terveztük megfelelő védőfelszereléssel. Jövőre folytatjuk ezt a tevékenységet is, tagjaink részére a védőfelszerelés bérlését a PSE TBSZ fizeti.

Több napos buszos túra. Utazási költség a résztvevők számára 12.000,- Ft. Tagjaink a befizetett tagsági díj erejéig kedvezményt kapnak. Találkozás és visszaérkezés Budapest. Cél: Júliai-Alpok Szlovénia, 6 napos túra keretében, 5 éjszakai szállás. A befizetett tagdíj ez esetben teljes egészében felhasználható!

Több napos gyalogos túrák. Részvételi díj a szállás, esetenként a félpanziós ellátás, illetve az utazási költség megfizetése, azonban tagjaink a tagsági díj erejéig erre kedvezményt vehetnek igénybe.

Több napos kerékpáros túra. Részvételi díj a szállás, utazási költség megfizetése. Találkozás és visszaérkezés Budapest. Az Alföldi Kéktúra útvonalán lesznek kirándulásaink, melyekre vonattal történik az utazás.

A befizetett tagdíj teljes egészében felhasználható a fizetős kirándulásainkon, azaz addig nem kell részvételi díjat fizetni, amíg a tagdíj fedezetet nyújt rá. Ezen kívül a befizetett tagdíj erejéig elszámolható számla ellenében, egyenkénti vagy csoportos túrázásnál a más szervezet által lebonyolított teljesítménytúrákon való részvétel esetén a nevezési díj.

A befizetett tagdíj mellett, aki a 2018. évben megrendezett 44 túranapból részt vett legalább 6 túranapon és 2019. évre vonatkozóan befizette szakosztályi tagsági díját, kedvezményben részesül a következők szerint, melyet szintén felhasználhat az előzőekben említett fizetős kirándulásainkon:

5-9 túranapon való részvétel esetén a kedvezmény mértéke: 1.000,- Ft
10-14 túranap: 2.000,- Ft 15-19 túranap: 3.000,- Ft
20-24 túranap: 4.000,- Ft 25-29 túranap: 5.000,- Ft
30-34 túranap: 6.000,- Ft 35-39 túranap: 7.000,- Ft
39-nél több túranapon való részvétel esetén a kedvezmény mértéke: 8.000,- Ft

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt (családtag, ismerős, barát).
PSE Természetbarát Szakosztály VezetéseEzen hír származási helye: Pénzügyőr SE
( http://www.penzugyorse.hu/news.php?extend.1292 )