Hír: Beszámoló a kranji (Szlovénia) XVI. szenior úszó EB magyar eredményeiről - PSE Swim Team
(Kategória: Szabadidősport)
Küldte: Administrator
2018-09-18 

Masters Úszó Európa bajnokságon (2018.09.02-07 Kranj-Szlovénia) a Pénzügyőr SE Szabadidő szakág/úszásszakág (tov.: PSE Swim Team):

összesen 11 fővel – köztük 4 fő NAV alkalmazottal (Musatics Lili (KBPAVIG), Dajka András (BEVIG), Kovács József Tibor (VASAVIG), Pető Csaba Attila (KBPAVIG) képviselték az egyesületet.

A csapatot 5 fő családtag is elkísérte a versenyre.

 

A rendezőbizottság szerint összesen 2880 induló volt a medencés és a nyílt vízi úszó számokban.

A magyarok szenior úszók közül a medencés versenyszámokban összesen 31 egyesület 143 versenyzője, nyílt vízen 22 egyesület 43 versenyzője nevezett.

 

A PSE Swim Team tagjai a 2018-as szenior úszó Európa Bajnokságon egy ezüst és egy bronz érmet szereztek.

 

  •         A (Dajka András (BEVIG), Pető Csaba Attila (KBPAVIG), Németh Dániel, Vágó Dániel összeállítású) 4*50m férfi gyorsváltóval 01:48,88-as időeredménnyel a 2. helyezést (ezüstérem).
  •         Egyéniben a 200m férfi vegyesúszásban Németh Dániel 02:20,00-as időeredménnyel a 3. helyezést (bronzérem) ért el.
  •         A 200m férfi hátúszásban új országos csúcsot úszott Vágó Dániel amivel 5. helyezett lett.
  •         Ezen felül tagjaink rendre egyéni csúcsokat úsztak.

 

Történelmi sikernek mondható mind két érmünk, hiszen a váltó ezüst egyben az első (nemzetközi versenyen) EB-n vagy VB-n szerzett dobogós helyezésünk váltóban, az egyéni számban szerzett bronz érem pedig az első EB-n szerzett 3. helyezésünk.

 

Fontos megemlíteni továbbá a PSE úszás szakág újabb sportsikereként a nyílt vízi úszás, azaz a 3km és 5km-es versenyén Kovács József Tibor (VASAVIG) által - az első nemzetközi versenyen leúszott és eredményesen teljesített  - hosszú távú úszónkat aki képviselte a Pénzügyőr SE-t.

 

A PSE Swim Team csapata a 31 magyar csapat közül bekerült a TOP10-be mivel holtversenyben a 8. legeredményesebb csapat lett.

 

A versenyen részt vett tagok mindannyian rendkívül jól érezték magukat és a fair play, valamint a PSE hagyományaihoz és céljaihoz híven képviselték az egyesületet.

 

A magyar szeniorok részvételi statisztikája az alábbiak szerint alakult.

 

  1. Nevezések – Medencés                           2. Nevezések - nyílt vízi (3km és 5 km-es távok- Beledi tó)
Teljes nézet
Ezen hír származási helye: Pénzügyőr SE
( http://www.penzugyorse.hu/news.php?extend.1259 )