Pénzügyőr SE

Asztalitenisz - Bemutatkozás

1999-2004


Eltérő helyszíneken, változó eredményekkel

Az 1998/1999-es idényben első csapatunk már nem tudott lépést tartani a főfoglalkozású (profi) játékosok mezőnyében. Sajnos problémát jelentett, hogy játékosaink javadalmazása, jutalmazása érdemben elmaradt az azonos osztályban lévő csapatok gyakorlatától, így a jobb játékosaink közül többen – érthető egzisztenciális okokból - külföldre, illetve „gazdagabb” hazai csapatokhoz igazoltak. A Pénzügyőr Sportegyesület első csapata így Gelléri Zoltán, Horváth Áron, Jóna András, Kószó Zoltán összetételben tizedik lett az NB I/A-ban, és a két testületi taggal (Gelléri, Jóna) felálló gárda kiesett.

Kiváló őszi kezdés után tavasszal visszaesett a második csapat is, így végül Kovách, Szántó, Matulai, Binh összeállításban hetedikek lettek az NB II-ben. Ebben az évben két, hasonló játékerőt képviselő csapatunk is szerepelt a Budapest I/A osztályban, a Zombori, Emmer, Király, Szukics, Zsuppán alkotta harmadik csapat a bajnokság negyedik helyét, míg a Seres, Pálinkási, Gódor, Brückner összeállítású negyedik csapat az ötödik helyet szerezte meg.
Megnyerte viszont a bajnokságot az ötödik csapatunk, a BP II. osztályban Király Tamás, Mayer Péter, Kruchió Péter, Götz János, Lánczi Ferenc, Legenyei Pintér Csaba diadalmaskodtak. Sikeres volt a Tóth István vezette utánpótlás-nevelésünk is, hiszen az ekkor 11 éves Jakab János az Olaszországban megrendezésre került Serdülő Európa Bajnokságon élete eddigi legnagyobb eredményeként a legjobb 32 közé került.

Az 1999/2000. évi csapatbajnokság küzdelmeiben kilenc csapattal vett részt a szakosztály.
Első csapatunk az NB I/B - ben a bent maradást tűzte ki célul. Kószó Zoltán egy NB III –as egyesületbe igazolt, Horváth Áron térdsérüléssel bajlódott, de a Gelléri Zoltán, Jóna András, Horváth Áron alapcsapat, az NB II –ből felhozott Zsuppán Balázzsal végül teljesítette a célt, és biztosította a bent maradást. Lehetőséghez jutott olykor a csapatban a fiatal Jakab János is, aki az év végére a csapat teljes értékű játékosa lett.
A második csapat dobogóra léphetett, hiszen harmadik lett az NB II-es bajnokságban. A csapatban jól teljesített a „pénzügyőr” Szántó Ákos, illetve Király Zsolt és Szukics Gábor, valamint rengeteget fejlődött évközben a másodéves ifi Király Tamás. Kiválóan szerepelt a harmadik csapatunk, amely megnyerte a Budapest I/A osztályt. Bár ebben az osztályban két csapatot is indíthattunk, a távozások, magánéleti változások és sérülések miatt a negyedik csapatot vissza kellett léptetnünk. A Seres Árpád vezette talpon maradt csapat, Pálinkási Csaba és Gódor Gergely folyamatosan javuló játékával és Brückner Gergely, illetve Zombori László kiegészítő szerepvállalásával bajnokságot nyert. Ötödik csapatunk Kruchió Péter jó játékának köszönhetően megkapaszkodott a Budapest I/B osztályban, a csapat játékosainak többsége azonban nem volt eléggé képzett ahhoz, hogy bajnoki osztálynak megfelelő szinten tudjon teljesíteni.
Tóth István vezetésével 15-20 fős kezdő csoport dolgozott az utánpótlásnál, akik az újonc és serdülő korosztályos Magyar Bajnokságon csapatban a legjobb 16 közé jutottak, ifjúsági csapatunk pedig a legjobb négy közé verekedte magát. Serdülőkorú versenyzőnk Jakab János egész évben vezette a magyar ranglistát.

A 2000/2001 évad összefoglalóját szomorú eseménnyel kell kezdenünk. Az év során hatalmas veszteség érte a szakosztályt. Az aktív sportélettől már korábban visszavonult legendás játékos, majd edző Dr. Müller György (Gyuri bácsi) elhunyt. Embersége, szakmai tudása, klub- és sportszeretete mindenkinek példaértékű lehetett, aki ismerhette és szerette. Munkásságának, személyének és sportegyesületi életpályának szóló tiszteletadásként, és a család támogató hozzájárulását birtokolva, szakosztályunk hamarosan felvette a Pénzügyőr Sportegyesület Dr. Müller György Asztalitenisz szakosztálya elnevezést.

Az év során nyolc csapattal képviseltük a testületet a csapatbajnokságokban, ebből hat felnőtt csapattal. Az utánpótlás-bajnokságok rendszere miatt ezekben az években az ifjúsági, serdülő és újonc csapatok küzdelmeit összevontan, rendezte a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség, ezért évközben az utánpótlás korcsoportú játékosok is a felnőtt korosztályban jutottak rendszeres versenyzési lehetőséghez. Az NB I/B-ben szereplő első csapatunk tudása elmaradt a nemzeti bajnokság élvonalának a szintjétől, de Gelléri Zoltán és Jóna András eredményes játékát jól egészítette ki Agócs Péter, és Zsuppán Balázs. A játékosok ötven százalék körüli teljesítményt nyújtottak, ami a hatodik hely megszerzéséhez volt elegendő. A második csapatunk NB II-ben szerepelt és 5. helyezéssel maradt bent. Király Zsolt igazi csapatkapitánnyá nőtte ki magát az év végére. Összefogta a csapatot, és ha ő kevesebbet nyert, a csapat többi tagja mutatott átlagon fölüli teljesítményt. A harmadik csapat megnyerte a Budapest I. osztályú bajnokságot. Játéktudásunk kiemelkedett a mezőnyből, mert a bajnokságban 90 százalékos győzelmi arányt elérő Seres Árpád mellett ebben az évben Horváth Áron is ebben az osztályban szerepelt, hasonlóan magas győzelmi aránnyal. Negyedik és ötödik csapatunk csak a mezőny második felében tudott megkapaszkodni a Budapest I/B és a Budapest II. osztályú bajnokságban, ugyanakkor hatodik csapatunk ezüstérmet szerzett az ötödik kerületi bajnokságban.

A 2001/2002-es idénytől fogva kellett a sportolók és a szakosztály viszonyát szerződéssel is rendezni. A sportról szóló 2000. évi CXLV. Törvény és a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) működési és versenyszabályának rendelkezései alapján mi is rendeztük a sportolók jogviszonyát, és a szakosztály és a játékosok számára kiszámítható feltételrendszert alakítottunk ki. Az év során kilenc csapattal vettünk részt a csapatbajnokságokban. Első csapatunknak (Gelléri Zoltán, Agócs Péter, Hoffmann Tamás, Zsuppán Balázs, Jóna András, Horváth Áron, Nguyen Thanh Binh) nem sikerült bent maradni az NB I/B-ben, a 8. helyen végezve kiesett a gárda, elsősorban a gyenge őszi eredmény miatt, ami után tavasszal már hiába gyűjtött össze, a Hoffmann Tamással megerősített csapat 13 pontot, az nem volt elég a bent maradáshoz. A második csapatunk az NB II-ben szerepelt, és a 7. helyen végezve bent maradt. Mivel a tavaszi 5. forduló után már kialakult a kiesők köre, hiányzott a játékosokból a kellő motiváció. Az év során több játékosunkat megzavarta a sportágat érintő két fontos változtatás is, így a nagyobb labda és a másfajta számolás (a szettek innentől már csak 11 megszerzett pontig, és nem 21 megszerzett pontig tartanak), ekkor esett vissza Szukics Gábor és Brückner Gergely eredményessége is.
Két megnyert bajnokság után a harmadik csapat ezúttal csak a 9. helyet tudta megszerezni a BP I/A-ban. Seres Árpád ezúttal is hozta kimagasló eredményeit, de társai ebben az idényben nem nagyon akadtak. A negyedik csapat gyenge rajt után nehezen tudott talpra állni a BP I/B-ben, de év végére a 10. helyet szerezte meg. A magasabb játéktudású, de edzésmunkára nehezen fogható Szántó Ákos beállítása jelentett látványos eredményesség-javulását. Ötödik csapatunk a BP II-ben ált rajthoz Legenyei Pintér Csaba vezérletével végül a dobogó második fokára ért fel, és ezzel kiharcolta a feljutást. Legenyei Pintér Csaba jó szellemiségének és igazi csapatember mivoltának köszönhetően remekül tartotta össze a fiatal játékosokból álló társaságot. Adottságai miatt ekkor merült fel személye először a szakosztálynál lévő edzőhiány pótlására. A hatodik csapat az V. kerületi bajnokságban bronzérmet szerzett. Ebben az évben immár második alkalommal rendeztük meg, az ezáltal hagyományosnak mondható Dr. Müller György emlékversenyt, szakosztályunk névadójának tiszteletére.

A 2002/2003-as idényben tizenegy csapattal indultunk a csapatbajnokságokon. Az utánpótlás bajnokságokon ebben az évben nem értek el csapataink jó helyezéseket, amit az is magyaráz, hogy fejlődési céllal a Hoffmann Tamás irányította fiatalok olykor a magasabb korosztályban képviselték a szakosztályt. A munka ekkor még utoljára a pénzügyminisztériumi teremben, illetve a tíz éven át magunkának tudott Bláthy Ottó u. 3-5. alatti NEHITI tornatermében folyt. Elsõ csapatunk az NB I/B-ben szerepelt, és ugyan csak az 5.-helyen végzett a bajnokságban, de a bajnokság átszervezése miatt ez a helyezés feljutást ért az NB I/A osztályba. A csapat vezéregyéniségei Hoffmann Tamás (mérkőzéseinek 79%-át megnyerte), Jóna András (70%) és Gelléri Zoltán (66%) voltak, akiket jól egészített ki Zsuppán Balázs (30%). A második csapatunk NB II-ben szerepelt és 8. helyen vívta ki a bent maradást. Király Zsolt csapatkapitány mellett. Horváth Áron és Király Tamás nyertek nagyobb százalékban, Gódor Gergely és Pálinkási Csaba egyelőre keveset nyert, így Seres Árpád segítségére is szükség volt a bent maradás eléréséhez. A harmadik csapat a BP I/A-ban a 6.- helyen végzett, Seres Árpád (92%) az osztály legjobb játékosaként alig-alig talált legyőzőre. A negyedik és az ötödik csapat is BP I/B-ben szerepelt (különböző csoportokban, és mindkét csapat a 14. helyen végzett. A hatodik csapat a BP II-ben a 15.-helyen végzett, és kiesett, ami az első félévi gyenge szereplést követően nem meglepő, bár a második félévben Dobrotka György beállásával elkezdődött a pontok gyűjtögetése, de ez is kevésnek bizonyult. A hetedik csapat 12. helyen végzett, az V.-kerületi bajnokságban, ám arra kiváló lehetőséget nyújtott, hogy az utánpótláskorú szerződtetett játékosok is megmérhessék magukat a felnőttek között.
Fontos fejlődés volt, hogy ebben az évben sikerült kiterjeszteni az NB-s bajnoki osztályokra is a Müller György „Tizek” emlékversenyt, ahol az egyes bajnoki osztályok legjobb 10-10 versenyzőjét hívtuk meg. Az első versenyek minden szervezési problémája ellenére is sikeresen zárultak és jó visszhangra találtak. Külön siker, hogy az NB I/B-s tizeket Hoffmann Tamás nyerte meg Jóna András előtt, és az NB II-s tizeken Király Zsolt a hetedik lett.

A 2003/2004-es idényben szomorú tragédia árnyékolta be szakosztályunk életét. Kiváló játékosunk Zsuppán Balázs tragikusan fiatalon bekövetkezett halála mélyen megrázta közösségünket. Kiváló csapattársunk és barátunk emlékét emlékdíj felállításával is megőrizzük.

Az idény krónikájához tartozik, hogy tíz év után el kellet költöznünk a NEHITI-ből, és az Elnök utca 3 szám alatti Szabómester Szakiskola tornatermében tudtuk befejezni a bajnokságokat. A szűkös terem és a jóval kevesebb edzéslehetőségek több játékosnak jelentett problémát, és többen lekoptak a keretből.

A szakosztály tizenhárom csapattal képviselte egyesületünket a csapatbajnokság küzdelmeiben. A Legenyei Pintér Csaba és Hoffmann Tamás által irányított utánpótláskorú versenyzőink közül ifi első csapatunk (Jakab, Hell, Kárpáti, Bencze) a legjobb 8 közé jutott, ahol a későbbi magyar bajnok csapattól kapott ki. Serdülő első csapatunk (Kárpáti, Ujfalussy, Korándi, Majer) a legjobb 16 közé jutott. Az újonc csapataink közül az első csapat (Szűcs, Korándi, Majer) szintén a legjobb 16 közé jutott. A felnőttek között elsõ csapatunk az NB I/A-ban szerepelt, és a 4. helyen végzett a bajnokságban. Ezzel a helyezéssel ismét a horizontra került egy esetleges előrelépés lehetősége. A második csapatunk az NB II-ben szerepelt, Zsuppán Balázs elvesztése nagyon megrázta a csapattagokat, akik a tragikus körülmények ellenére benntartották a csapatot. A harmadik csapat BP I/A-ban a 7.- helyen végzett. A negyedik csapat BP I/C-ben szerepelt és a 12.-helyen végzett, bár dobogós elképzelésekkel vágott neki a bajnokságnak, míg az ötödik csapat Kárpáti Dávid és Bencze Attila csapatba kerülésével ugyanebben az osztályban megelőzte a Pénzügyőr IV-et is, és 8. lett. A hatodik csapat a BP II-ben nagyon gyengén kezdte a szezont. Brunner Viktor sérülés miatt leállni kényszerült, ami tovább nehezítette a benn maradás elérését. Az ötödik csapatból érkező erősítés Brückner Gergely és Legenyei Pintér Csaba személyében végül garancia volt arra, hogy az osztályt tartani tudják. A Dr. Müller György „Tizek” emlékversenyt, ahol az egyes bajnoki osztályok legjobb 10-10 versenyzőjét hívjuk meg, az évben csak a budapesti versenysorozatban indult versenyzőnk, Seres Árpád a BP I/A-ban negyedik helyen végzett.Oldal 1 
1950-1957 A szakosztályépítés időszaka
1957-1963 Az első NB. I-es évek
1964-1976 Fiatalítás eredményekkel
1977-1980 MEGMARADNI AZ NB II-BEN
1981-1993 NB III-as évek
1994-1999 Megváltozott körülmények között újra a legjobbak között
Az Asztalitenisz Szakosztály 1998/99 évi beszámolója
1999-2004

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 12

HKSCPSV
13
456710
111213141516
18192021
2526272829

Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

FINA Masters 2017
Nemzetközi események - FINA Masters 2017
Képek: 57

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits