Pénzügyőr SE

Asztalitenisz - Bemutatkozás

Az Asztalitenisz Szakosztály 1998/99 évi beszámolója


Előzetes:
A Szakosztály tizenegy csapattal vett részt az 1998/99. évi csapatbajnokság küzdelmeiben, ebből hét csapat felnőtt korcsoportban heti fordulós bajnokságban szerepelt.
Az ifjúsági, serdülő és újonc csapatok küzdelmeit összevontan hétvégi lebonyolítással rendezi a Szövetség. Ebből adódóan az utánpótlás korcsoportú játékosok rendszeres versenyeztetésére a felnőtt korosztályban nyílt lehetőség.

Eredményeink az 1998/99-as csapatbajnokságban:
-I. csapatunk NB I/A osztályban 10. hely /10 csapat/
-II. csapatunk NB II osztályban 7. hely /10 csapat/
-III. csapatunk BP I/A osztályban 4. hely /16 csapat/
-IV. csapatunk BP I/A osztályban 5. hely /16 csapat/
-V. csapatunk BP II osztályban 1. hely /16 csapat/
-VI. csapatunk V. ker osztályban 5. hely /16 csapat/
-VII. csapatunk IX. ker osztályban 5. hely /7 csapat/

Dr. Müller György vezetőedző visszavonulása a szakmai sporttevékenységtől jelentős erőveszteséget jelentett a szakosztálynak. Pótlására történt erőfeszítések gyümölcseként Tóth István állt munkába a szakosztálynál. Feléledtek az utánpótlás elképzelések, melyek eredményeként 15-20 főre emelkedett a kezdő csoport létszáma, ahonnan már 6 újonc korosztályú játékos leigazolása megtörtént.
Ezen játékosokból álló újonc Pénzügyőr csapat az Országos csapatbajnokságon a legjobb 16 közé került. Serdülő korosztályban is ezek a játékosok képviselték a szakosztályt - mérkőzést nyerniük nem sikerült - , de erre még két évük van. Ifi csapatunk magabiztos szerepléssel jutott el a legjobb 8 közé ahol is a BVSC csapatától 4/3 arányban szenvedett vereséget az elődöntőbe jutásért és így egy hajszállal maradt csak le az éremszerzésről. A Budapesti ifi csapatbajnokságban az első csapatunk az első osztályban a csapatbajnokság harmadik helyén végzett szerezte meg míg második csapatunk a másodosztály bronzérmét szerezte meg.

Jakab János évközi szereplésének legjobb eredményei az évközi raglista érmeken túl, a serdülő top 12 bajnokság megnyerése az ifi húszak 7. hely, újonc top 12 aranyérme, az ifi top 12 való indulási jogosultság megszerzése és az itt elért 5. hely. Az újonc huszakon nem indult mert az Osztrák nemzetközin vett részt.

Első csapatunk kiesése az NB I/A-ból az NB I/B-be nem volt váratlan esemény a tavalyi eredmények ismeretében.
Kószó Zoltán ( Bachmann Péter pótlására NB II-ből igazoltuk ) nem jelentett erősítést. Küzdőszelleme jó hatással volt társaira de a sorozatos kudarcok hátráltatták fejlődését, ami nem alakult olyan ütemben mint azt remélhettük volna a nyári alapozás után.

Gelléri Zoltán a csapat húzóemberévé nőtte ki magát az elmúlt évek statisztaszerepei után ami köszönhető a nálánál jobb játékosok sorozatos távozásának. Ez nem von le érdemeiből de így koránt sem olyan fejlődést tükröz ez a tény mintha az NB I/A-ba eredetileg bejutó csapat tagjait utasította volna maga mögé. Eredményei igen jók voltak addig a pillanatig amíg a bent maradás lehetősége, és ezzel az anyagi elismertetés is kézzelfogható közelségben volt. Hozzáállásában jelentős változás következett be amikor kikapott a csapat egy kiesési rangadón, ahol Ő megnyerte mind a 4 mérkőzését és a párost is míg a többiek nem tudtak meccset nyerni. Ezután az eset után teljesen kilátástalannak érezte a lehetőségeit mind szakmailag, mind anyagilag.

Horváth Áron a csapat legdolgosabb játékosa, viszont adottságai gátat szabnak fejlődésének. Három évet játszott végig az NB I/A-ban és kiugró teljesítményt egyik szezonban sem tudott produkálni. Minden esetben egyetemi tanulmányaihoz igazította a sportbeli szerepléseit így el kell fogadnunk hogy csak szeretetből játszik és csak annyit amennyi jól esik neki ( bár ez az edzésmunkában nem jelentkezett hátránynak mivel munkabírása magasan az átlagos fölött van )

Jóna András a csapat leg sokszínűbb egyénisége akinek fejlődését nagymértékben befolyásolják azok a „ fejkérdések” amik csak idővel tudnak beérni. Közösségi ember és mint ilyen nagy befolyással tud lenni társaira. Egyénisége meghatározó lehet a jövőben a csapatra nézve de ehhez mindenképpen meg kell őriznie kitartását és lelkesedését ami játékának és további fejlődésének alapját jelenti.

Második csapatunk NB II-beli szereplése vegyes érzelmű keresztmetszettel bír. Elsődleges szerepe a megfelelő játékos anyag biztosítása az első csapat számára. Másodlagos célja a további csapatokban játszó játékosok számára az hogy elérhető közelségbe hozza az NB-s szereplés lehetőségét ami jelentős felhajtóerővel bír. Ezen okok miatt a csapat szereplése is több oldalról vizsgálandó, aszerint hogy mennyire tudott megfelelni a különböző elvárásoknak. Utánpótlás biztosító szerepe az első csapat „gyenge” játékosállománya miatt nem érvényesült az idén, viszont több játékos is lehetőséget kapott a megmérettetésre.

Matulai Csaba az év elejei elképzelések szerint a csapat motorja, legjobb játékosa és edzője lett volna. Ezen szerepkörökbe ideálisan beleillet volna Jakab János foglalkoztatására történt megbízása. Sajnos nem tudott eleget tenni maradéktalanul minden elvárásnak. Játékosként a teljesítménye kifogástalan volt és az első félévi csapateredmények nagy részben eredményeinek köszönhetőek. Csapat edzőjeként nem tudott jó szellemiséget kialakítani játékostársaival és a szakosztály többi tagjával sem. Fel kellett ismerni, hogy egyénisége nem alkalmas ezen szerepkör betöltésére. Kikerülése a csapatból több lehetőséget adott a többiek menedzselésére ami viszont óhatatlanul az eredményesség rovására ment.

Nguyen Thanh Binh a második félévben került a csapatba mivel külföldi állampolgársága miatt csak ebben a szezonban játszhat még az NB/II-es második csapatban mert jövőre kiöregszik az ifiből. Eredményei javuló tendenciát mutatnak de nem képvisel még olyan szintű játékerőt hogy jövőre megszerezze az első csapatnál külföldiként a játéklehetőséget. Kószó Zoltán tartalékja lehet, de jövőre rendszeres játéklehetőséget csak a BP bajnokságban kaphat amíg nem tud magyar állampolgárságot kapni.

Kovách András a szakosztály legmegbízhatóbb játékosa, az NB/II-es csapat csapatkapitánya. Sajnos év elején bejelentette hogy ez az utolsó szezon ahol játékot vállal. Indokai között elsősorban korát, játéksebességének csökkenését említette. Estleges kiválása esetén játékereje pótolható lenne de személyisége és szellemisége miatt jelentős vesztesség lenne a szakosztály számára.

Szántó Ákos különös figurája a szakosztálynak. A nyári felkészülés alatt és az első félévben igencsak kereste a beilleszkedés lehetőségét és amikor sikerült megtalálnia a helyét a szakosztályi hierarchiában akkor egymás után több, eddig palástolt probléma jelentkezett. Változott az edzésekhez való hozzáállása, a versenyeken elért eredményeinek javulása megtorpant majd lassacskán romlani kezdett. Azon elképzelésünket hogy Ő lehetne a következő pénzügyőr aki bekerül az első csapatba jelen körülmények között nem tartom reálisnak mindaddig amíg világnézetében jelentős változást nem tudunk elérni.

Harmadik csapatunk a BP I/A-ban dobogós célkitűzésekkel vágott neki a bajnokságnak, amit az NB II-es csapatnál felmerült személyi problémák rendezése miatt nem tudott állandó játékos anyaggal végigjátszani. Ingadozó teljesítménye a második félévben az őszi szezon harmadik helyét lerontotta. Ezt jelentős mértékben Binh felvitele a második csapatba okozta aki ebben a bajnokságban igen jó 75% fölötti teljesítményt nyújtott. A játékoskeret ily módon történő szűkülése tartalékos kiállás esetén sokszor pontvesztéssel járt ami a dobogóról való lecsúszást eredményezte.

Zombori László csapatkapitány sérülései és edzéskihagyásai jelentős formahanyatlást eredményeztek amit rutinjának köszönhetően egy két mérkőzés kivételével nem érzékeltek játékostársai. Ez az osztály jelenlegi játékerejének megfelel. Esetében előrelépésre nem számíthatunk, bár NB II-be történő beugrásai miden esetben győzelemhez segítették a magasabb osztálybeli csapatunkat. Remélhetőleg a jövőben is vezérelni tudja a csapatot.

Emmer Péter a tavalyi NB II-es kitérő után ismét ebben az osztályban játszott. Mivel tavalyi eredményességével nem vívta ki a csapatba maradást így visszakerült. Játéka kielégítő, munkája fokozható lesz ha tanulmányai befejeztével újra teljes intenzitással tud majd edzeni. Várhatóan a jövő évi második csapat egyik meghatározó embere lehet, ha vállalni tudja az ezzel járó többlet munkát.

Király Zsolt Testületből való távozásával háttérbe szorult. Kitartása és szorgalma az edzéseken nem változott viszont eredményei szerint az osztályból nem magaslik ki. Ennek ellenére amikor NB II-ben játéklehetőséget kapott mindig erőn fölül teljesített. További megfelelő szintű hozzáállása esetén még több javulás várható tőle.
Szukics Gábor további egyenletes fejlődése esetén akár az első csapatig is eljuthat belátható időn belül. További menedzselése feltétlenül indokolt ami jövőre az NB II-t jelenti.
Zsuppán Balázs idén kezdett el versenyezni nálunk de már előtte egy fél évet edzett a szakosztállyal. A beilleszkedése után senkiben nem hagyott kétséget afelől hogy jövőre az NB II-es csapatnál a helye. Játékereje és intelligenciája alapján többre is hivatott lehet, de ezt a kérdést csak az idő tudja megválaszolni.

Negyedik csapatunk szintén a BP I/A-ban szerepelt az idén és azzal a céllal vágott neki a szezonnak hogy bent maradjon.

Seres Árpád segítségével vágott neki a bajnokságnak a csapat. A fél éves erősorrend szerint az osztály legjobb játékosa volt ami mindenképpen jelentős eredmény bármilyen szinten.

Brückner Gergely mivel csak a mérkőzésekre jár kétes érzelmekkel lehet értékelni. Eredményei ingadozóak, és teljesítménye az előző évihez képest visszaesőben van. Ez nem jelentős mértékű de a fiatalabbak között már találhatunk olyat aki ugyanolyan eredményeket el tudna érni és több lehetőség van benne. A jövő évi csapatváltozásoktól függően elképzelhető hogy át kell értékelnünk szerepét, és segítségét kell kérnünk az alsóbb osztályban lévő csapatnál.

Gódor Gergely sikeresen felvette a bajnoki osztály ritmusát és javuló tendenciát mutatnak az eredményei is. Sokat javulhatna a továbbiakban is főként az adogatás terén. Jövőre is ebben az osztályban kell játszania hogy a fejlődését le tudja mérni és a megfelelő sikerélmény biztosítva legyen számára.

Pálinkási Csaba akaraterejének, elszántságának és munkabírásának köszönhetően a második félévben jelentősen javultak az eredményei. Estleges további javulása esetén lehetőséget kell adni neki jövőre hogy kipróbálhassa erejét az NB-s bajnokságban.

Ötödik csapatunk a BP II osztályban érmes esélyekkel vágott neki a bajnokságnak. Félévkor az első helyen fordult, de betegségek okozta kiesések miatt a második félévben kétszer is vereséget szenvedett a csapat. Az igy elhullajtott pontok hiányozhatnak a bajnoki elsőség megszerzésénél de bízunk benne hogy nem fogják veszélyeztetni a csapat feljutását.

Király Tamás a csapat legjobb játékosa. Elsőéves ifi akinek sokkal több lehetőséget kell adni ezért jövőre csak vészhelyzetben fog ebben a csapatban szerepelni. Előreléptetése a BP I/A-ba talán erőltetett mert az idén kapott lehetőségekkel nem igazán tudott mit kezdeni, de feltétlen szükséges és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig megbecsülte a megelőlegezett bizalmat.

Kruchió Péter fizikális sebessége az átlagosnál sokkal gyorsabb és ezt a tulajdonságát kellene jobban kihasználnia előrelépése érdekében. Sajnos mentális képességeit nagyon lekötik iskolai elfoglaltságai ezért esetében a gyorsabb és erőteljesebb játékelemek készségszintű elsajátításától várhatunk látványosabb előrelépést.

Mayer Péter további egyenletes fejlődéséhez feltétlenül szükség van a következő, magasabb osztályú megmérettetésre. Esetében a túl nagy szint differencia hátrányos lehet az esetleges sorozatos kudarcélmény visszavetheti. Technikai és fizikai felkészültsége előrébb haladott, ezért pszichikai fejlődése jelentősebb előrelépést biztosíthat.

Lánczi Ferenc esetében a sportolás egyfajta időtöltés, passzió. Munkahelyi elfoglaltsága és alacsony játékszintje miatt nem lehet vele meghatározó játékosként számolni semmilyen bajnokságban.
Götz János lépést tudna tartani az ifikkel de jelenlegi edzésmunkája csak a szinten tartáshoz elegendő.

Hatodik csapatunk az V. kerületi bajnokságban szerepel. Egyetlen említésre méltó játékos Legenyei Pintér Csaba aki idén kezdett élesben versenyezni. Pénzügyőrként került a szakosztályhoz, mindig megbízható akár versenyről akár edzésről van szó. Csapatának igazi vezére és osztályának egyik legjobbja lett a bajnoki évad alatt. Kora miatt nem lehet kivárásra építeni ezért nagyobb lépésekkel kell haladnia. Jövőre két osztállyal feljebb fog szerepelni, remélhetőleg kielégítő eredménnyel. Játéktudását reálisan értékeli ezért bízhatunk benne hogy fel fog nőni a feladathoz amit majd a jóval erősebb bajnokság jelent számára.

Hetedik csapatunk biztosította a kezdők és a gyengébbek számára a lehetőséget a versenyzés és önmaguk kipróbálására. Remélhetőleg az utánpótlás beindulása megfiatalítja a csapat összetételét és a korátlag lemegy a 12 éves kor alá.

A női csapat megszervezése háttérbe szorult pedig megvalósítása nem igényelne sok plusz energiát. Az eddigi edzés rendszert nem kellene átszervezni mivel a női játékosok részt tudnak venni a gyerekek edzésén ami az edzőpartner kérdéseket megoldhatná, és nem csökkentené az NB-s keret lehetőségeit. Az utánpótlás nevelés üzleti alapokra való helyezése bevételt jelentene és így esetleg önfenntartóvá tudna válni a sportegyesület egyik szakosztálya, aminek alanyi feltételei egyenlőre adottak de sajnos a jogi háttér még nem tisztázott. A jövőbeli bármilyen előrelépésre egy nagyobb teremre / Száva utca / lenne szükség, mert anélkül óhatatlanul megkezdődik a szakosztály sorvadása és folyamatos leépülése, illetve megmarad egy gyűjtőhelynek a második vonalban teljesíteni tudó játékosok számára.Oldal 1 
1950-1957 A szakosztályépítés időszaka
1957-1963 Az első NB. I-es évek
1964-1976 Fiatalítás eredményekkel
1977-1980 MEGMARADNI AZ NB II-BEN
1981-1993 NB III-as évek
1994-1999 Megváltozott körülmények között újra a legjobbak között
Az Asztalitenisz Szakosztály 1998/99 évi beszámolója
1999-2004

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 12

HKSCPSV
13
456710
111213141516
18192021
2526272829

Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits