Pénzügyőr SE

Asztalitenisz - Bemutatkozás

1964-1976 Fiatalítás eredményekkel


1964-1976
Fiatalítás eredményekkel
/1964-1976/

Az NB I. osztályból kiesve a szakosztályvezetés legfontosabb feladata az NB II. osztályban való sikeres szereplés biztosítása volt. Ez a férfi csapatnál a rendelkezésre álló erőkkel, a női csapat esetében csak megfelelő erősítéssel volt elérhető.

Az NB II. osztályú csapatbajnokságot a férfiaknál az NB I-ben is helytállt Erőss, Müller, Gosztonyi, Sidó és Wirth alapfelállású csapat kezdte meg, amely időközönként kiegészült a még ifjúsági korú Bíró Lászlóval, Herendi Ivánnal, Mikes Károllyal. A csapat a bajnokságban a második helyen végzett..

A női csapat a korábbi évhez képest jelentősen megerősödött. Szivákné, Fogarasi, Imre és Ugrainé személyében rutinos, megbízható versenyzők fémjelezték. Mellettük Sági Erzsébet és a még ifjúsági korú Hudák Klára szerepelt a csapatban. A szakosztályvezetésnek sikerült olyan csapatot összehozni, amely versenyben volt a bajnoki cím megszerzéséért is. Ha ez nem is sikerült, de a női csapat is biztosította a bajnokságban a második helyezést.

A szakosztály folyamatos működésének biztosítása érdekében mindkét csapatnál jelentős erőfeszítéseket tettek az utánpótlás nevelésére. A női csapatnál Hudák Klára, Sági Erzsébet mellett Gaál Edit, László Ilona, Markos Éva fejlődtek legjobban és sikeresen szerepeltek a tartalék és ifjúsági csapatokban.

A férfiaknál a már említett Bíró, Herendi és Mikes mellett legalább tíz serdülőkorú versenyző látogatta az edzéseket. Közülük Emőd Pál, Hagyák Emil, Haraszti Jenő, Kopcsányi László, Lánczi Ferenc, László Imre, Lövétei István, Orosz Tibor, Tandory Sándor hosszú éveken keresztül alkották a különböző szintű csapatok gerincét.

Az 1964. évben kitűnően szerepelt mind a női mind a férfi csapatunk a Népköztársaság Kupában. A hölgyek Budapesten, a férfiak Gyulán veretlenül lettek csoportelsők a selejtezők során és bekerültek az országos döntőbe. Mikes Károly kerületi ifjúsági versenyt nyert, ahol második Herendi Iván lett. Bíró László veretlenül nyerte az V. kerületi felnőtt Tizek Bajnokságot, ahol Herendi negyedik, Mikes ötödik lett. Ugyanezen a versenyen a hölgyeknél Hudák a harmadik, Sági a hetedik helyet szerezte meg.

A szakmai munka eredményességének növelése érdekében Harsányi György, Müller György és Sídó Géza a Testnevelési Főiskolán edzői diplomát szereztek.

1965. évben a férfi csapatnál folytatódott a fiatalítás. Rendszeresen helyet kaptak a csapatban Bíró, Herendi, Mikes és esetenként Emőd és Haraszti. Ez néha az eredményességet csökkentette ugyan, de távlatilag helyes lépésnek bizonyult. Kedvezőtlenül befolyásolta a csapat teljesítményét Müller súlyos sérülése /labdarúgás közben a csuklóját törte el/ és Erőss dr. többszöri távolléte. Az őszi forduló utolsó mérkőzésein azonban már mindketten versenyezhettek, így a csapat bennmaradását nem fenyegette veszély.

Kiemelkedő éve volt 1965 a női csapatnak. A Szivákné, Fogarasi, Imre, Hudák, Sági összetételű csapat mérkőzéseinek többségét nagy fölénnyel nyerte meg és elsőként végezve ismét felkerült az NB I. osztályba.

Kitűnően szerepelt ebben az évben az utánpótlás. A női csapatnál az ifjúsági Hudák az egyik legeredményesebb pontszerző volt /75%/.

A férfiaknál első helyezést ért el az V. kerületi felnőtt I. osztályban a csupa ifjúsági játékosból álló csapatunk. Itt kiemelkedő volt Emőd Pál 90%-os teljesítménye.

Az Emőd – Haraszti - Kopcsányi összetételű ifjúsági csapat az I. osztályú ifjúsági bajnokságban a Postás és a Spartacus - későbbi felnőtt válogatottakkal /Klampár, Tímár, Marosffy/ felálló - csapata mögött az előkelő 3. helyet szerezte meg. Emőd Pál és Haraszti Jenő tagja volt az ifjúsági válogatottnak és szerepeltek a Szombathelyen megrendezett serdülő és ifjúsági Európa Bajnokságon is! Haraszti középiskolás bajnokságot nyert!

Az 1966. évet a női csapat NB I-es szereplése, a férfi csapatnál a fiatalítás megvalósítása, a csapatépítés befejeződése jellemezte.
A női csapat az NB I. küzdelmeiben, erősítés hiányában nem tudott jelentős szerepet vállalni. Érződött a női NB I. és az NB II. közötti nagy színvonalkülönbség. Ami az NB II-ben bajnoksághoz is elég volt, az, az NB I-ben való bennmaradáshoz kevésnek bizonyult. A csapat minden mérkőzést becsülettel teljesített, legjobb pontszerzői Szivákné és Hudák voltak.

Bár ebben az évben Erőss dr. még tagja volt a férfi csapatnak, a fiatalok egyre inkább helyet követeltek maguknak. Az év végére a férfiaknál kialakult a jövő csapata, amely csupa saját nevelésű fiatal játékosból állt, a tapasztalt Müller vezérletével.

Ebben az évben Emőd Pál a Budapest Ifjúsági Tizek bajnokságán második, Haraszti 5. helyezést ért el. A serdülők versenyén Tándori Sándor 5 helyezést ért el. Az V. kerületi egyéni bajnokságot Müller nyerte, a párost a Kopcsányi-Müller pár. Az ifjúsági számban Haraszti Jenő 2., Emőd és Kopcsányi 3. helyezést ért el.

Az 1967. évben női csapatunk jelentősen meggyengült. Szivákné és Imre átmenetileg nem tudtak rendelkezésre állni, így a csapatban az ifjúsági játékosok jutottak szóhoz. Hudák mellett László Ilona. Markos Éva, Sipos Piroska, Sági Erzsébet játszott a csapatban. Bár Hudák mérkőzéseinek többségét megnyerte, a csapat végül is a 10. helyet szerezte meg a bajnokságban. A gyengébb helyezés ellenére ez az év jól szolgálta a fiatalok fejlődését.

Jó évet mondhatott magának a férfi csapat, ahol személyi változások történtek. Dr. Erőss Géza befejezte aktív pályafutását. Helyére a csapatba került Hubik Tibor, aki a Dunakeszi csapatában ellenfélként már többször találkozott versenyzőinkkel. Személyében jelentős játékerőt képviselő versenyzővel erősödtünk. Ennek megfelelően a férfi csapat egy kivétellel sorra győzte le ellenfeleit és a bajnokság végén a Szegedi Kender mögött a második helyen végzett. A bajnoki címet eldöntő két mérkőzésen a korábbi évben az NB I-ből kiesett Szegedi Kender nagy küzdelemben, 11:9 és 12:8 arányban bizonyult jobbnak. A csapatban Haraszti, Herendi, Hubik és Müller játszott a legtöbbször, de játéklehetőséget kapott Bíró, Mikes és a még ifjúsági korú Hagyák is.

Négyévi kemény munka eredményeként a megfiatalított férfi csapat bebizonyította képes arra, hogy az NB II-ben a bajnoki címért is versenyben legyen.

A fiúk az ifjúsági bajnokságban a 3., a serdülőben a 6. helyet, a lányoknál az ifjúságiak és a serdülők egyaránt a 2. helyet érték el. A leány csapatokban már bontogatta szárnyait Sidó Gertrúd és a három Kappeller lány, Ági, Gabi és Zsuzsa, akik egy-két év múlva a felnőtt csapatot alkotják majd.

1968-ban a Szakosztály tevékenysége ismét felfelé ívelt. Míg azonban a férfi csapatnál a jó eredményeket egy fiatal erőkből álló erős csapat érte el, addig a női csapatnál Szivákné és Imre visszatérése jelentette az erősödést.

A bajnokság végén az NB II. osztályban a férfi csapat nagy küzdelemben bajnokságot nyert, a női csapat pedig a 2. helyen végzett.

A férfi csapat osztályozót játszott az NB I. osztályba jutásért. Az NB II. csoportgyőztesei mellett az osztályozón az NB I-ből kiesett két csapat vett részt. Ezt az akadályt már nem tudtuk sikerrel venni. Az osztályozóról a válogatott Börzseivel felálló OGSC, valamint a Jónyer Istvánnal felálló Diósgyőr jutott az NB I-be, így csapatunk továbbra is az NB II. osztályban szerepelhetett.

A férfi csapatból kiemelkedett Hubik és Müller, de valamennyi játékos átlagon felül teljesített. A női csapatból meg kell említeni Hudák közel 90%-os győzelmi arányát.

1969-ben átszervezték a férfi csapatbajnokságot. Ennek következtében a korábbi négyes csapattal szemben ötös csapatok vettek részt a bajnokságban. Az NB II. mezőnyét az NB I-ből kiesők és a korábbi NB II. csoportok első négy helyezettjei alkották. A bajnokság így jelentősen erősödött, a fiataljaink részére további fejlődési lehetőséget biztosított.

A férfi csapat ötödik emberként kiegészül Hagyák Emillel, aki már a korábbi években is szerepelt a csapatban. Szerencsés helyzet volt, hogy az ötös csapatban bármelyik játékos képes volt 2-3 mérkőzés megnyerésére. Ez az esetek többségében megteremtette a győzelem lehetőségét. Ennek megfelelően férfi csapatunk a bajnokság félidejében a második helyen állt. Az őszi fordulóban azonban Müller és Hubik sérülése negatív eredményekben is megmutatkozott, így csapatunk a bajnokságot a negyedik helyen zárta.

Hasonlóan alakult a női csapat eredménye is. Jó kezdés után Hudák Emilia külföldre távozása miatt a csapat meggyengült és a bajnokság vége felé folyamatosan két fiatalt - Sidó Gertrudot és Kappeller Ágit - szerepeltetve végzett a negyedik helyen.

Az 1970. évben tovább folytatódott csapataink sikeres szereplése. A női csapatban - most már állandó csapattagként - bemutatkozott Kappeller Ági, Kappeller Gabi és Sidó Gertrud. A tapasztalt Szivákné és Imre mellett a fiatalok jól helytálltak és az NB II. bajnokság végére az ötödik helyen végeztek. A Kappeller testvérek és Sidó hatékony közreműködésével sikeresek voltak ifjúsági csapataink is.

A férfi csapat Cegléden váratlan vereséggel kezdett, de ezt követően sorra nyerte mérkőzéseit és az őszi forduló után az első helyen volt. A tavaszi fordulóban ezt a helyet sikerült megtartaniuk. Férfi csapatunk bajnoksággal és az NB I. osztályba való felkerüléssel ünnepelte a PSE huszadik születésnapját.

A szakosztályvezetés újra találkozott a már ismert kérdéssel; erősítsünk az NB I-ben vagy saját erőből próbáljunk meg bennmaradni? Az utóbbi döntés született. Azok játszanak az NB I-ben, akik kiharcolták a feljutást! Ez a döntés - bár elismerést jelentett - nagy felelősséggel terhelte a fiatal csapatot. A bennmaradáshoz le kellett győzni két riválisunkat, a Dunaújvárost és a Szegedet. Bár a rajt kitűnően sikerült -19:6 arányú győzelem a Dunaújváros ellen - a Szegedtől szoros vereségeket szenvedtünk, és ez a kiesést jelentette. A bajnokság során voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények - pl. Hubik és Müller győzelme a válogatott Geregely Gábor ellen, Herendi 5 győzelme a Dunaújváros ellen - de az NB I-re jellemző erős versenyzőktől elszenvedett sorozatos vereségek megtépázták az önbizalmat és ez a kiesési rangadókon hátrányosan éreztette a hatását.

Az NB I-ben Hubik és Müller közel 40%-os, Hagyák, Haraszti és Herendi 2O-22%-os teljesítményt nyújtott.

Az 1972-1975. éveket a változatos eredmények jellemezték.

A női csapatban kiemelkedő eredményeket ért el Kappeller Ágnes és a csapat megerősödött a hozzánk igazolt Harasztiné Kovács Edittel, aki mögött sikeres NB I-es múlt állt. Ez eredményekben is megmutatkozott: a csapat többször dobogóra került, egyértelműen az NB II. legjobb csapatai közé tartozott. 1975-ben azonban a csapatnál a válság jelei mutatkoztak! Családi okokból többen - Harasztiné, Imre - abbahagyták az aktív versenyzést és megvált a csapattól Sidó Géza is a csapat edzője, aki munkahelyi lekötöttsége miatt - az országos parancsnokság Gazdasági Osztályát vezette nyugállományba vonulásáig - már nem tudta vállalni az edzések vezetését. A Kappeller testvérek közül Ági és Gabi átigazoltak más egyesületbe, Sidó abbahagyta az aktív versenyzést. Ilyen körülmények között a szakvezetés 1976. évi bajnokságra női csapatot már nem nevezett.

A női csapat 25 éven keresztül képviselte a Szakosztályt, sok sikert, elismerést szerezve a Pénzügyőr Sportegyesületnek. Polgáriné, Fórisné, Szivákné, Hudák, Kappeller Ági, Harasztiné személyében olyan versenyzőkkel rendelkeztünk, akik a legjobbakkal is felvehették a küzdelmet, de a csapat most nem említett tagjai is helytálltak.. Köszönet jár az eredményekért Harsányi György és Sidó Géza edzőknek, akik megteremtették az eredmények eléréséhez a lehetőségeket.

A női csapatban való szerepléséről, a csapat utolsó éveiről így nyilatkozott egyik saját nevelésű játékosunk.
Miller Jánosné Sidó Gertrúd. Mintegy 10 évet töltött a Szakosztálynál. Saját nevelésű játékos, aki éveken keresztül volt erőssége az NB II. osztályú női csapatunknak. Édesapja és a sport révén erősen kötődött a testülethez, itt találta meg életpályáját is. Jelenleg az országos parancsnokság osztályvezetője, elismert testületi szakember. Kérdésemre a női szakosztályban eltöltött éveiről a következőkben számolt be:

Az asztalitenisszel budaörsi házunk udvarán ismerkedtem meg. Az ott felállított asztalon ütögettük a labdát húgommal, édesapánkkal. Édesapám Sidó Géza a PSE férfi szakosztályának versenyzője volt ebben az időben, később a női csapat edzőjeként is tevékenykedett. Az asztalitenisz alapelemeire ő tanított meg.

9 éves lehettem, amikor levitt magával az edzésekre, ahol megismerkedtem az ott sportoló lányokkal és fiúkkal, valamint az akkor már jó eredményeket elért idősebb női versenyzőkkel is. Megtetszett a játéklehetőség és rendszeres látogatója lettem az edzéseknek. Nagy szeretettel emlékszem vissza Harsányi György edzőnkre, aki nagyon sokat foglalkozott velünk és csiszolta stílusunkat és a játékosok közül Hudák Emmára, aki sajátos egyéniségével és stílusával meghatározó színfoltja volt a női csapatnak.

Néhány évi edzés után bekerültem a serdülő, majd az ifjúsági csapatokba, de játszottam már ekkor a felnőtt tartalékcsapatban is. Ebben az időszakban, alakulóban volt egy lelkes fiatal csapat, amelynek tagja rajtam kívül a három Kappeller lány volt, Ági, Gabi és Zsuzsa. Serdülő és ifi korunkban is értünk el érmes helyezéseket a csapatversenyeken. Amikor az idősebb versenyzők közül néhányan visszavonultak, esetenként bekerültem az első csapatba is. Az igazi élményt azonban az jelentette, amikor néhány év múlva már mi alkottuk az első csapatot is, csupa saját nevelésű, jókedvű fiatal lány. Amikor hozzánk került Harasztiné Kovács Edit is, igazán jó csapat lettünk.

Néhány szót kell mondanom a Kappeller lányokról. Náluk az egész család imádta az asztaliteniszt. Szüleik velünk jöttek a vidéki versenyekre is, amelyek legszebb emlékeim között szerepelnek, ahol esténként felejthetetlen hangulat uralkodott és mindenki nagyon jól érezte magát. Számomra egészen 19 éves koromig a sport jelentett mindent, szabadidőm jelentős részét az edzések és a versenyek töltötték ki. Úgy érzem ez nem volt hiába való, mert a rendszeres sportolás hatását még ma is érzem, emlékeim pedig a mai napig sem halványodtak el.

Harasztiné kivételével szinte egykorúak voltunk a lányokkal. Ez később a csapat széthullását is jelentette, hiszen egyszerre fejeztük be iskoláinkat és kezdtük kialakítani életünket. Ki egyetemen tanult tovább, volt, aki férjhez ment vagy dolgozni kezdet. Az eltérő életpályák befolyásolták a csapat sorsát is. Össze nem egyeztethető elfoglaltságok miatt, edző édesapám hivatali leterheltsége következtében nem volt lehetőség a közös munka folytatására. A női csapatot feloszlatták. Nagyon sajnálom, hogy így történt és mindig sok szeretettel fogok emlékezni a Szakosztálynál eltöltött szép évekre.

Az aktív sportolás befejezése után kapcsolatom a testülettel nem szakadt meg, a testület dolgozója lettem és vagyok ma is. Remélem, hogy egyszer újra lesz a sportegyesületnél női asztalitenisz csapat és abban elsősorban hozzám hasonló pénzügyőr gyerekek fognak majd sportolni.

1972-ben a férfi csapat meggyengült Hubik Tibor eligazolásával. Ennek ellenére a csapat jól kezdett és dobogós helyezésre volt esélyes. A férficsapatoknál szokásos "betegség" azonban bennünket is elért. Hagyák és Tandori katonai szolgálatra bevonult. Helyettük előtérbe került Emőd Pál, László Imre és Orosz Tibor szerepeltetése. Saját nevelésű fiataljaink az első félévi eredményekre támaszkodva, bravúrosan biztosítani tudták a dobogós helyezést.

Ezt követően újabb gondot jelentett Herendi Iván tartós sérülése. A csapat így 1973-ban csak a 7. helyet tudta megszerezni. Örvendetes viszont, hogy a közvetlen tartalékok közül sor került már Majsai Károly szereplésére, továbbá kitűnően versenyeztek serdülő és újonc korú játékosaink. Maczenkó Ferenc, Horváth Gábor és Kovách András serdülő bajnokságot nyertek, a Horváth, Kovách összetételű újonc csapat az először megrendezett újonc csapatbajnokságon az előkelő ötödik helyezést érte el. Csak a KSI, a Postás, a Spartacus és a Ganz-Mávag előzte meg a mieinket. Második csapatunk a második csoportban első, az összesítésben a 13. lett. Ebben a csapatban Biró Károly csoportjában veretlen maradt.

Horváth Gábor és Kovách András pénzügyőr gyerekek. id. Horváth Gábor az országos parancsnokság dolgozója, ez idő tájt már a szakosztályvezetői tisztet is ellátta a Szakosztálynál, Kovách András édesapja többek között a Pénzügyőrök Lapja szerkesztője is volt, korábban - fősportja a röplabda mellett - maga is asztaliteniszezett.

1976-ban a Geri Lászlóval megerősödött csapatunk végig harcban volt az érmes helyezésért, végül is csak a negyedik helyet sikerült megszerezni a harmadik helyezettel, azonos pontszámmal. Ebben az időszakban a felnőtt csapat edzését Herendi Iván vette át.

Az Országos Egyetemi és Főiskolai Bajnokságon Geri László csapatban I., párosban II., egyéniben III. helyezést ért el. Ugyanitt Majsai Károly vegyes párosban lett második.

Az 1976. évi teljesítményt a Pénzügyőrök Lapja így értékelte:

"Az elért eredményekkel csapataink az 1976. évre tervezett célkitűzéseiket túlteljesítették. Mérlegük 118 csapatbajnoki mérkőzésből 97 győzelem, 7 döntetlen és 14 vereség."

Az 1976. évi bajnokság befejezése után Herendi Iván és Dr. Müller György befejezte aktív játékos-pályafutását.

A Szakosztályban való tevékenységéről e korszak egyik kiemelkedő egyénisége így nyilatkozik:

Herendi Iván a Szakosztály versenyzője majd edzője volt több mint tizenöt éven keresztül. Saját nevelés. Életét összekötötte az asztalitenisszel. Jelenleg a BVSC Asztalitenisz Szakosztályának szakmai igazgatója, az Országos Asztalitenisz Szövetség utánpótlás szekciójának vezetője, de éveken keresztül volt a görög válogatott edzője is. Számos klasszis versenyző nevelője. Kérdéseimre a következőket válaszolja.

Mit jelentett számodra a Pénzügyőr SE Asztalitenisz Szakosztálya, az ott eltöltött évek?

Nagyon fiatalon kerültem a Pénzügyőrhöz. Szerencsém volt, mert abban az időben a Pénzügyőrnél összejött jó néhány tehetséges fiú, akikben volt ambíció, szerették az asztaliteniszt és hajlandók voltak tenni annak érdekében, hogy az eredményekben előbbre jussanak. Ez önmagában még nem lett volna elég a sikerekhez, de volt a Pénzügyőrnél néhány olyan vezető, edző, akik biztosították azokat a feltételeket, amelyek között ambícióinkat meg tudtuk valósítani. Gondolok itt kezdetben Harsányi Györgyre, majd hosszú éveken keresztül a te tevékenységedre. A Pénzügyőrben mindenki otthon érezte magát, barátságok alakultak és az eredmények sem maradtak el. Senkit sem kellett ösztökélni a munkára. Jellemző, hogy az iskolai szünetekben napjainkat kora reggeltől a Pénzügyminisztérium alagsorában töltöttük és gyakoroltunk. Az pedig természetes volt, hogy ezután részvettünk a délutáni közös edzéseken is.

Felejthetetlenek voltak az esztergomi edzőtáborozások, ahol a kemény edzések mellett remek hangulat uralkodott. Az asztalitenisz mellett kiegészítésként sokat fociztunk, a hosszú utakat, a feszültségeket humorral oldottuk fel. Ma a BVSC-ben pszichológus segítségét vesszük igénybe a felkészülésnél, a versenyek alatt, mi annak idején - igaz más körülmények között - ösztönösen éreztük, hogyan kell egy közösséget 25-30 különféle egyéniség részére vonzóvá, elfogadhatóvá tenni. A legutóbbi ifjúsági Európa Bajnokság feszült légkörében a régi pénzügyőrbeli történetekkel, az általunk kreált "idétlen szövegekkel" sikerült elterelni a versenyzők figyelmét az előttük álló feladatok nyomasztó súlyáról. A "Pénzügyőr hagyományok" ily módon is tovább élnek.

Visszatérve a kérdés lényegére az én sorsomat a Pénzügyőrben eltöltött évek, az ott kapott impulzusok döntően befolyásolták. Megszerettem a sportágat, szívesen végeztem az edzéseket. Később új érzések jelentkeztek bennem. Rájöttem, hogy az egyéni sikereknél nagyobb örömet nyújt számomra, ha az általam felkészített versenyzők érnek el sikereket. Ezért vállaltam el a Pénzügyőr csapatának edzését és ez vezetett végső fokon a BVSC felé, ahol elgondolásaim megvalósításához nagyobb lehetőségeket láttam. A Pénzügyőr SE Asztalitenisz Szakosztályában eltöltött évek döntően befolyásolták pályamódosításomat és eredményezték azt, hogy jelenleg is a sportágban tevékenykedek.

Milyen eredményekre emlékszel vissza szívesen?

Sok jó mérkőzést játszottunk, de számomra a legemlékezetesebb az NB I-be való felkerülésünk volt. Ma is őrzöm az akkori sportújságot, amelyben ott virított a fényképünk. Túlzás nélkül mondhatom, hogy nem sok példa volt arra, hogy saját nevelésű - teljesen amatőr alapokon álló - versenyzőkből, a kiesés rémétől elindulva, hét év alatt az NB I-ig tudtunk menetelni. A mai megváltozott - a pénz által irányított - világban sajnos erre már nem sok lehetőség van.

Nagyon emlékezetesek voltak a Nemzetközi Pénzügyi Tornák. Egész évben nagy verseny volt az utazásért, hiszen ezek az utak megnyitották számunkra a világot és sportértékük is jelentős volt. Emlékszem az olaszországi Gradóban a Müller, Haraszti, Herendi összeállítású csapatunk torna győztes is volt. Az én egyéni sorsomat is jelentősen befolyásolta ez a nemzetközi torna. Egy Párizsban megrendezett tornára az akkori munkahelyem nem engedett el és ez döntően befolyásolt abban, hogy az asztaliteniszt válasszam főhivatásommá.

Milyen a kapcsolatod jelenleg a Pénzügyőrrel?

A személyes kapcsolatok soha nem szűntek meg. A baráti viszony megmaradt a régi sporttársakkal. Ezt bizonyítja a Pasaréten, a közelmúltban megrendezett harmadik baráti találkozónk, amelyre a régi sporttársak döntő többsége eljött és nagyon kellemes körülmények között emlékeztünk vissza közös múltunkra.

Több alkalommal irányítottunk át a BVSC-ből fiatal játékosokat a Pénzügyőrbe és az utánpótlás versenyeken figyelemmel kísértem a Pénzügyőr gyerekek szereplését. Úgy gondolom a Pénzügyőrben mindig hagyomány volt a fiatalokkal való foglalkozás. Örömmel tapasztalom, hogy ez ma is működik, hiszen a nemrég elkészített értékelésünk szerint a Pénzügyőr jelenleg országosan harmadik helyezést ért el az utánpótlás pontok megszerzésében. Ez nagyon szép eredmény, hiszen a Pénzügyőr nem tartozik az úgynevezett nagy egyesületek közé. Külön figyelmet érdemel a válogatottban szereplő Jakab János, aki serdülő csapatban Európa bajnok és több Országos bajnoki címmel rendelkezik. A Pénzügyőr büszke lehet arra, hogy egy ilyen szintű versenyzőt tudott a rendelkezésére álló lehetőségek keretei között kinevelni. Kívánom, hogy az elkövetkezendő ötven évben a Pénzügyőr SE Asztalitenisz Szakosztálya eredményesen őrizze hagyományait.Oldal 1 
1950-1957 A szakosztályépítés időszaka
1957-1963 Az első NB. I-es évek
1964-1976 Fiatalítás eredményekkel
1977-1980 MEGMARADNI AZ NB II-BEN
1981-1993 NB III-as évek
1994-1999 Megváltozott körülmények között újra a legjobbak között
Az Asztalitenisz Szakosztály 1998/99 évi beszámolója
1999-2004

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 10

HKSCPSV
13
4567910
111213141516
1819202124
2526272829

Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits