Pénzügyőr SE

Vitorlás- és vízisport - Bemutatkozás

Szakosztályunk 2006 óta működik. Az évek előrehaladtával taglétszámunk növekedő tendenciát mutatott. A következő sorokban szeretnénk bemutatni jelenlegi szakágainkat és céljainkat. Jelenleg öt vizes sportág található meg, vagyis: a vitorlázás, a vízisport/vizitúra, az evezés, a műugrás és a horgászat.

A szakosztály általános elérhetősége:
pse.vizisport @ gmail.com

A szakosztály vezetője: Megyesi István.

Elérhetősége: megyesi.pisti©gmail.com
Telefon: 06/30/9487-104


Evezős szakág
Vezetője: Kup László
Elérhetősége: kup.laszlo©nav.gov.hu
Telefon: +3670 197 5333

Horgász szakág
Vezetője: Miskolci Gábor
Elérhetősége: miskolci.gabor©nav.gov.huVitorlás szakág
A szakág általános elérhetősége:

pse.sailing @gmail.com

Szakág vezetője: Havasi Lívia
Elérhetősége: pse.sailing©gmail.com
Telefon: 06/30/495-8874


Vizisport, vizitúra szakág

Név: Princz György
E-mail cím: pse.vizisport©gmail.com
Mobil: +36-30-338-9601


Műugró szakág:

Vezetője: Kárpáti Éva.
Elérhetősége: e.karpati©yahoo.comVitorlás szakág:

A vitorlás szakág bő egy évtizede működik a Pénzügyőr SE (a továbbiakban: PSE) keretein belül. Az elmúlt öt évben a vitorlázás iránti érdeklődés egyre nagyobb a NAV dolgozók és a PSE tagok valamint családtagjaik körében. A szakág célja, hogy a vitorlás sport iránt érdeklődőknek kedvező feltételek mellett tudja a sportág gyakorlását és megismerését biztosítani. Ezeket figyelembe véve szakág több vitorlás klubbal történő megállapodás alapján biztosít kedvezményes belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői tanfolyamokon történő részvételt, valamint kedvező vitorlás hajó bérlési lehetőséget Magyarország belvizein, többek között a Balatonon is. Saját hajóval a szakág nem rendelkezik, ezért a kapcsolatok kiépítése és ápolása szintén komoly feladatot jelent a szelek szárnyán száguldó sportolóknak.
A vitorlás sportot az érdeklődőknek egyrészt a vitorlás évadnyitó és évadzáró hétvégék megrendezésével, másrészt a NAV Országos Sportnapján történő gyermek- és élményvitorlázás keretében igyekszik megmutatni.
Amatőr sportolóink hazai regattákon kalóz, finn dingi, Nautic 370, Dolphin és Yardstick I, II, III hajóosztályban versenyeznek, több dobogós eredménnyel zárták a vitorlás évadokat. Szakágunkban több éve hagyományt képez, hogy az egyik legrangosabb vitorlás versenyen, a Kék Szalagon PSE színekben elinduljunk.
A szakág jövőbeni célja, hogy a vitorlás sportágat kedvező feltételek mellett elérhetőbbé tudja tenni az érdeklődök részére: pl.: több lízing szerződés megkötése, saját tulajdonú hajó beszerzése, valamint több hazai és nemzetközi versenyen történő részvétel.

Vízisport, vízitúra szakág:

2013-ban egyesült az APEH SE Evezés szakág a PSE Vitorlás- és Vízisport szakosztályával.

A szakág a pünkösdfürdői telephelyen, saját túrakajak és túrakenu állománnyal rendelkezik. A Dunát, illetve a Budapest környéki folyóvizeket fedezzük fel, az egyes, kettes kajakokkal, három, négyszemélyes kenukkal.
A szakosztály a NAV dolgozók gyermekeinek 3 éve szervez vízi táborokat, melyek egyfajta „utánpótlásnak” is felfoghatunk, hiszen fő célkitűzésünknek tartjuk az elkövetkezendő generációk természet és természetes vizeink iránti szeretetre nevelését.
Rendelkezünk 1 db hét, illetve 1 db 8 személyes kenuval, amelyet a vízi táborok ideje alatt nagyszerűen használni tudjuk a gyerekekkel.
Elsősorban hazai természetes vizeink és természetvédelmi területeink adnak otthont a sporteseménynek.
Túráinkon összeszokott csapattal veszünk részt. Többféle vízen, távon próbáljuk ki tudásunkat, lehetőségeinket.
Minden évben évadnyitó, illetve évadzáró rendezvénnyel várjuk tagjainkat és hozzátartozóikat.
A szakág célja, hogy a taglétszám bővülése mellett, az elöregedett kajak-kenu állományának a cseréje is megtörténjen. Ennek érdekében pályázatokon indulunk, és nyertes pályázat esetén a cserék továbbfolytatódnak.

Evezés szakág:

Az evezős sportág a szakosztályon belül kisebb létszámmal működik. Az egyesület több evezős klubbal kötött megállapodás alapján, felkészítő edzés lehetőségekkel segíti tagjai részvételét a hazai és nemzetközi (amatőr) versenyeken. Ennek köszönhetően folyamatosan nő a NAV dolgozók, családtagjaik szakosztályba történő jelentkezése.
Ezen kívül nagy népszerűségnek örvend az ergométeres evezés, melynek népszerűsítését PSE színeiben megtartott országos házi versenyek megrendezésével igyekszünk népszerűsíteni.

Szakág versenysport tevékenysége

Szakosztályunk büszkélkedhet néhány olyan amatőr sportolóval, akik országos, illetve nemzetközi vízi sport versenyeken (evezés, kajak, kenu, sárkányhajó) vesznek részt. Ezek egyaránt felölelik a hazai rendészeti szakterület által szervezett evezős és sárkányhajós versenyeket, valamint a Balatonon, illetve a Dunán megrendezésre kerülő maratoni és ultramaratoni versenyeket. Versenyzőink és csapataink komoly eredményekkel büszkélkedhetnek, hiszen az elmúlt években számos érmet és elismerő helyezést értek el.

A PSE 2017-ben két evezős Európa-bajnok, olimpikon felvételével erősödött. A két fiatal összeszokott párost alkot, több mint egy évtizede közös munkával értek el pályafutásuk egyik jelentős állomására, amikor 2016. május 8-án Brandenburgban megszerezték hazánk 18. evezős Európa- bajnoki aranyérmét. Sportkarrierjük csúcsa a 2017. szeptember 29-én a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős világbajnokságon megszerezték első VB aranyérmüket.


Műugró szakág:

2013. óta a szakosztály tagja a műugrás. A lelkes csapat a hét szinte minden napján jár edzésre – hétfőtől szombatig az új Dagály Úszó Arénába, a Margitszigetre továbbra is, valamint tornatermi edzésre még egy helyszínre. Az edzések hétköznapokon délután, míg szombaton, délelőtt vannak. A szakágon belül vannak válogatott versenyzők és hobbi ugrók is. Versenyzőink főleg 18 év alatti ifjúságiak, illetve gyermekek, akik a tanulás mellett sok belföldi és külföldi versenyre járnak. A versenyzők a magyar bajnokságokon szép eredményeket érnek el minden évben.
A szakág célja, hogy taglétszáma növekedjen és a hazai valamint külföldi versenyeken még jobban szerepeljen.


Horgász szakág:

A legfiatalabb szakág a szakosztályon belül, hisz 2017 tavaszán alakult meg. A tavalyi évben öt versenyt is szerveztek, melynek a NAV dolgozók és PSE tagok valamint családtagjaik körében igen népszerűek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a folyamatosan bővülő taglétszám és a versenyeken történő egyre nagyobb részvétel.
Szakágunkat több horgásztó és horgászegyesület, továbbá horgászeszközök forgalmazásával és csali gyártással foglalkozó cég támogatja és segíti.

A horgász szakág célja, hogy több versenyt szervezzen a NAV dolgozók és a PSE tagok körében, ami családtagjaik részére is kiváló kikapcsolódási lehetőséget jelent. Szeretne további együttműködési megállapodásokat kötni (pl.: horgászegyesületekkel, horgászattal foglalkozó cégekkel, stb.), hogy a sportág iránt érdeklődők kedvező feltételek mellett tudják űzni ezt a sportágat.


Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 13

HKSCPSV


1235
67912
131415161719
2021222326
272830


Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
Smart Int Magyarország Kft.
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
Praktiker
S-System Service Védelmi és Biztonsági Kft.
Eurovéd Zrt
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits