Pénzügyőr SE

Túra- és Verseny - Bemutatkozás

Szakosztályvezető: Gombár Gábor (30 278- 2638)


Bemutatkozik a Pénzügyőr Sport Egyesület Túra és Verseny Szakosztálya

Egy szakosztály, ahol senki sem profi, de mindenki komolyan gondolja azt, amit csinál. Talán röviden így lehetne jellemezni a Pénzügyőr Sport Egyesület Túra és Verseny Szakosztályának sportolóit. Tagjaink munka, család mellett, többnyire saját erőforrásaikra támaszkodva űzik kedvenc sportágukat. Elkötelezett hívei a szabadban történő mozgásnak, az egészséges életmódnak. Van, aki komoly, tervszerű edzésmunkát végez, és rendkívüli próbákon méretteti meg magát, de van, aki egyszerűen csak jól szereti érezni magát egy hétvégi pihentető túrán. A szakosztály lehetőségeitől mérten igyekszik mindegyik tagjának igényeit kielégíteni, a sport terén maguk elé tűzött célok megvalósításában számukra támogatást adni.

A Túra és Verseny Szakosztály kezdetben a futókat, és a teljesítmény túrázókat tömörítve 1998-ban kezdte meg működését. 2011-es létszámunk 85 fő, tagjaink elsősorban továbbra is a hosszútávfutó versenyeken és teljesítménytúrákon képviselik a Sport Egyesületet, de az eltelt időszakban a létszám kiegészült a hegyi-és országúti kerékpárosokkal, valamint a bokszolókkal. Sportolóink rendszeresen részt vesznek hosszú távú futóversenyeken, úszóversenyeken, terep-és országúti kerékpáros maratonokon, duatlon és triatlon rendezvényeken, extrém túrákon, és természetesen boksz viadalokon.

Futóink rendszeres résztvevői a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratoni futóversenynek, a Balaton szupermaratonnak, a Békéscsaba-Arad szupermaratonnak. Természetesen a legtöbb nagynevű utcai futóeseményen is ott vannak. ECSA (European Customs Sports Association) meghívottként évről évre részt vesznek a brüsszeli félmaratonon, és a francia vámigazgatás által Párizs mellett szervezett futóversenyen. Az „aszfaltos” rendezvényeken kívül a terepen is szívesen futnak. Számos hazai hegyi, terep fél-és egész maratonon, ultramaratonon öregbítik a PSE nevét.

Teljesítménytúrázóink céljai 10 km-től 250 km-ig terjednek. Folyamatosan járják az országos kék-túra útvonalát, és évről-évre eleget tesznek a holland vámigazgatás meghívásának, és – szintén ECSA keretek között – részt vesznek a Nijmegen-ben rendezett méltán világhíres 4 napos, 200 km-es gyalogló fesztiválon. De teljesítettek már 2X50 km-t két nap alatt a németországi Fuldában, és a cseh Brno-ban is, és természetesen rendszeres résztvevői a hazai teljesítménytúráknak is.

Kerékpárosaink elsősorban a hegyek, a terep felé orientálódnak, de 2009-től már országúti viadalokon is részt vesznek. Rendszeres résztvevői a Magyarország négy prominens hegyikerékpáros maratonját tömörítő Top Maraton sorozatnak, de szívesen indulnak érdekesebbnek ígérkező egy, akár több napos terep, vagy országúti versenyen is. 2009-től minden évben kisebb-nagyobb kontingensük indul a Tour de Pelso-n, ahol 2011-ben már „dobogós” helyeket is sikerült elérniük. Versenyzőink 2010-ben, és 2011-ben teljesítették a Salzkammergut Trophy különböző - a 37 km-től a 200 km-ig választható - etapjait. A 2011-ben Magyarországon első ízben megrendezett több napos hegyikerékpáros versenyen a Trans Hungária Maratonon a PSE színeiben indított párosunk szép eredménnyel zárt.

1998 óta rendezzük a testületi tagok és családtagjaik részére a Pénzügyőr gyalogos teljesítménytúrát, amely minden évben sikeres és feledhetetlen élményeket nyújt a résztvevőnek. 2010 óta a kerékpározást is igyekszünk minél több kollégával megszerettetni, és kezdeményezésünkre a NAV sportnaptárba bekerült a Pénzügyőr Kerékpáros Teljesítmény túra is, melynek rendezésében, lebonyolításában szintén aktív szerepet vállalunk. 2003 óta társrendezői vagyunk a Vám-és Pénzügyőrség Amatőr Félmaratoni, illetve Maratoni Futóbajnokságának.

Amit a tagjaink számára biztosítunk:
• Jó társaság
• A szakosztály által meghatározott kiemelt eseményekre történő csoportos regisztráció, nevezés
• Több napos rendezvények esetén a szállás, és utazás megszervezése
• Meghatározott feltételek teljesülése esetén a versenyek nevezési díjainak visszatérítése

Amit kérünk:
• Aktív részvétel a szakosztály életében
• A versenyeken, sport rendezvényeken a PSE-hez méltó magatartás


Tagjaink közé szívesen várunk mindenkit, akinek fontos az egészséges életmód, aki leginkább a szabadban szeret sportolni. Akinek fontos a jó társaság, és szívesen vesz részt a szakosztály életében, vállalva akár szervezői feladatokat is.

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 13

HKSCPSV


1235
67912
131415161719
2021222326
272830


Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
Smart Int Magyarország Kft.
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
Praktiker
S-System Service Védelmi és Biztonsági Kft.
Eurovéd Zrt
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits