Pénzügyőr SE

Sakk eredmények 1-2. forduló

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
November második hétvégéjén dupla fordulóval kezdődött el az első osztályú országos sakkcsapat bajnokság. A dupla fordulót közös helyszínen a budapesti Aquincum Hotelben rendezte meg a Magyar Sakkszövetség.
November második hétvégéjén dupla fordulóval kezdődött el az első osztályú országos sakkcsapat bajnokság. A dupla fordulót közös helyszínen a budapesti Aquincum Hotelben rendezte meg a Magyar Sakkszövetség. Csapatunk rajtja felemásra sikeredett. Szombaton délután az első fordulóban az újonc Kőbánya SC csapatával játszottunk.
Az összeállítások alapján hoznunk kellett volna a biztos győzelmet, hiszen a 12 tábla közül az Élő-pontok alapján 10 táblán a mi játékosunk volt az erősebb. Ennek ellenére váratlan vereséget szenvedtünk, az ellenfelünk 6,5-5,5 arányban megnyerte a mérkőzést. Részben balszerencsének is betudható a vereségünk, mivel Balog Imre nagymesterünk a második táblán egy óvatlan lépéssel elzárt bástyája útvonalát, így a középjátékot valójában egy tiszt hátránnyal játszotta, s mire a bástyája kiszabadult, addigra az ellenfele anyagi előnyhöz jutott. Seres Lajos nagymesterünk a középjátékban elnézett egy kombinációt, az anyagi hátrány elkerülhetetlen volt, fel is adta a partiját. Horváth Csaba nagymester az első táblán hosszú pozíciós küzdelmet követően szép győzelmet aratott. Sajnos ez nem sikerült Antal Gergely nagymesterünknek, aki két gyalog előnyös végjátékra bonyolított le. Sajnos a végjátékban rosszul értékelte az álláselőnyét, engedte, hogy ellenfele lecserélje a legveszélyesebb gyalogot, azt követően pontos védekezéssel Izsák mester éppen elérte a döntetlent. Gergőhöz hasonlóan Schneider Veronika sem tudta megnyerni sokkal előnyösebb állását, pedig legalább három alkalommal nyerve volt Vera állása. Sajnos Vera rossz lépéssorrendet választott a döntő lebonyolításnál, így ellenfele megmenekült a vereségtől.

Másnap a többszörös volt bajnok Csuti SK Zalaegerszeg csapatával játszottunk. Ellenfelünk négy nagymesterrel ült le játszani ellenünk, továbbá soraiban tudhatta Mádl Ildikó olimpiai bajnokot is. Az előző napi kudarcot győzelemmel feledtettük, szoros csatában 6,5-5,5 arányban legyőztük az zalaegerszegi csapatot. Horváth Csaba éltáblásunk sötét színnel értékes döntetlent játszott Vajda Levente nagymesterrel, aki korábban már szerepelt a román olimpiai csapatban is. Csaba a megnyitásban hamar kiegyenlített, a középjátékban ellenfelének kellett végig arra vigyáznia, hogy hátrányba ne kerüljön. A második táblán Balog Imre nagymesterünk a megnyitást követően kisebb előnybe került, melyet szépen megőrzött, majd a végjátékban érvényesített. Ez különösen értékes győzelem volt az előző napi kihagyás után, különösen azért, mert ellenfele a szívós védekezéséről közismert a sakkberkekben. Sajnos Hujbert Flórián fiatal mesterünk a középjátékban nem talált hatásos tervet és váratlan vereséget szenvedett Czebe Attila nagymestertől, de időközben Gara Anita begyűjtötte a teljes pontot ifjú ellenfele ellen, így ismét nekünk állt a mérkőzés. Több döntetlen után újabb vesztes partink volt, Bakos Balázs nem tudta tartani az egyensúlyt Horváth Tamás nemzetközi mester (volt szövetségi kapitány) ellen. A csapatgyőzelmet Papp Tamás ifjú reménységünk biztosította be, aki meggyőző játékkal túljátszotta ellenfelét. Ekkor már látható volt, hogy Seres Lajos biztos kézzel hozza a remit ellenfele ellen. A mérkőzést követően az ellenfél csapatvezetője sportszerűen gratulált a győzelmünkhöz, amely szoros csatában született meg.

Az első két fordulót kívülről nagy élmény volt szemlélni, hiszen a magyar élgárda jelentős része játszott rajta. Az élményt csak fokozta volna, ha három vezető nagymesterünk Lékó Péter, Rapport Richárd és Almási Zoltán is részt venne a csapatbajnokság küzdelmeiben. Reméljük, a közeljövőben erre is sor kerülhet.

Első csapatunk két forduló után 12 ponttal a 6. helyen áll a 10 csapatos mezőnyben. Az igazán nagy megmérettetések csak most következnek, előbb november 29-én Nagykanizsán a címvédő ellen játszunk, majd rá egy héttel otthon fogadjuk a tavalyi ezüstérmes Atomerőmű csapatát.

Második csapatunk két forduló után 12,5 ponttal a hetedik helyen áll az NB I/B. keleti csoportjában. Ugyanakkor a rajtról azt mondhatjuk, hogy várakozásainknál jobban sikerült, mert a három legerősebbnek tűnő ellenfél közül kettőn már túl vagyunk. A második fordulóban a toronymagas favorit DVTK-EMSE csapata ellen sikerült elérni bravúros döntetlent, igaz ehhez némi szerencse is kellett. Reméljük, idén nem ismétlődik meg a tavalyi szezon, s csapatunknak nem kell végig a kiesés ellen küzdenie!

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Lovas Zsolt szakosztályvezető
Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 11

HKSCPSV
12345
891114
1516171819
222324252627
2930
Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits