Pénzügyőr SE

TORNAGYŐZELEM RIMINIBEN

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Riminiben is megtanulták, hogy zöld-fehér a győzelem színe

A Pénzügyőr Sportegyesület öregfiúk csapata 2013. május 17-20. között Riminben szerepelt a Trofea Delfino nevű labdarúgó tornán. A labdarúgó tornán összesen 13 különböző féle korcsoportban, illetve szabályrendszerben játszották a mérkőzéseket, melyen 7 ország több mint 70 csapata vett részt és amelyeket Riminiben és környékén összesen 18 helyszínre írtak ki.

A Pénzügyőr SE a 35 év feletti 6+1-es játékrendszerben, 8 együttes részvételével megrendezett kategóriában szerepelt. A találkozókat kb. 50*35 méteres, műfüves pályákon, 5*2-es kapuval és 2*20 perces játékidővel játszotta a csapatunk, melyeken az alábbi eredményeket ért el:Csoportmérkőzések:
PSE – S. C. Fango (FR) 2-1 (2:0) gólszerzők: Szalai Tamás, Dr. Demeter Tamás.
Az utazást követő nap délelőttjén könnyűnek induló találkozón már a 10. percben 2-0-ra vezettünk, azonban a kihagyott helyzetek és a fejbeni fásultság a második félidőben felhozta az ellenfelet. Az utolsó 2-3 percben félő volt, hogy kiegyenlít az ellenfél, de néhány jó tempójú szerelés a kapu előtt biztosította, hogy az ilyen jellegű tornákon oly fontos első győzelmet megszerezzük.

PSE – Vétérans Joeuf_2 (FR) 7-2 (3:1) gólszerzők: Kiss Péter (3), Szalai Tamás (2), Diószegi Attila (2)
Az 1. fordulós mérkőzések eredményei alapján sorsdöntő találkozóra készült a csapatunk. A továbbjutás reménye kellően feltüzelte a zöld mezes tigriseket és egy 2-3 perces periódust leszámítva, a találkozót végig uralva, szemre is tetszetős játékkal magabiztos győzelmet arattunk. Az eredménnyel eldőlt, hogy biztosan csoportelsőként zárjuk a „B” csoportot, így nyugodtan tértünk vissza a szállodába, ahol is fantasztikus hangulatú estével sikerült a csapategységet a további küzdelmekre még jobban megerősíteni.

PSE – FC Dinamo (IT) 3-0 játék nélkül
A második nap küzdelmeit nagy lelkesedéssel vártuk, így kissé letörte a hangulatot a tény, hogy az ellenfél nem jelent meg a helyszínen. A csalódottságból hamar ébredtünk és gyorsan verbuváltunk két Pénzügyőr csapatot, melyek szoros küzdelemben 3-3-as döntetlent játszottak, azaz jöhettek a büntetők. A 9 méteresekből az első kört a zöld pénzügyőrök, a sutalábas másodikat a színes pasarétiek nyertek meg. Ezt követően még alternatív felkészülés történt, melyben a kapura rúgás, kapufázás, lábgolf, lábtenisz egyaránt szerepelt.

Döntő:
PSE- MM Precotto (IT) 8-0 (2:0) gólszerzők: Szalai Tamás (2), Szabados Csaba (2), Diószegi Attila (2), Dr. Kádár Zoltán, Bede Zsolt
A torna döntőjét a Riminitől 8 km-re lévő Corianóban játszottuk a másik csoportban szintén 100%-os teljesítménnyel, 24-6-os gólkülönbséggel (!!!) első, hazai színekben pályára lépő MM Precotto csapatával. A találkozót némi közjáték előzte meg, mivel a kisebb játéktér és kapu nem igazán tetszett a döntős alakulatoknak. A mérkőzés első perceiben kemény küzdelem folyt a pályán, amelyben az ellenfelünk nem jutott el a kapunkig, de a pasaréti támadások se zárultak jó megoldásokkal. A jeget egy fantasztikus kontra végén Szabados Csaba törte meg a félidő közepén. Az erre a találkozóra a két csapat által kötött, folyamatos cserét biztosító egyezség már az első játékrészben is a PSE fölényét eredményezte, így egy újabb lendületes kontra során ismét Szabados Csaba lőtt a hálóba. A biztos előny tudatában várható volt, hogy egy újabb gól eldönti a találkozót, ami a második félidő 2. percében meg is született, amellyel a hazai csapat teljes apátiába zuhant. Az utolsó 15 percben már csak a gólkülönbség volt kérdéses és mivel a figyelem nem lankadt, a rengeteg futás pedig felőrölte az ellenfelet, akik így nem tudták megakadályozni a szebbnél-szebb találatokkal elért nagyarányú győzelmünket.
A találkozó végén nemcsak az ellenfelünk, hanem a meccset figyelő nézők is elismerték, hogy a jobbik csapat nyert, mellyel a valamennyi korosztályt is figyelembe véve a torna 9 éves történetében első alkalommal született magyar győzelem.

A győztes csapat tagjai:
Dr. Mizsei Gábor, Molnár József (kapusok) – Dr. Demeter Tamás, Dr. Bocsó Gábor, Bede Zsolt, Diószegi Attila, Szabados Csaba, Szabó Csaba, Papp István, Kiss Péter, Szalai Tamás, Dr. Kádár Zoltán, Bálint Csaba, Scodnik Balázs

Budapest, 2013. május 22.

Scodnik Balázs

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 11

HKSCPSV
12345
891114
1516171819
222324252627
2930
Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits