Pénzügyőr SE

NAV-PSE Félmaraton eredmények, 2020.

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
A Budapest Sportiroda 2020. szeptember 6-án rendezte meg a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton futóversenyt. E verseny keretein belül hirdettük meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói, valamint a Pénzügyőr Sportegyesület tagjai részére a félmaratoni futóbajnokságot, idén már tízedik alkalommal.
Ha pedig az előd versenyeket, a Vám- és Pénzügyőrség félmaratoni bajnokságait is beszámítjuk, már a tizennyolcadik versenyre került sor, tehát nagykorú lett a félmaratoni sorozatunk. A félmaratoni távon a korábbi 85 fős létszámcsúcstól elmaradva 53 fő egyéni futónk ért célba, 21 fő pedig váltóban teljesítette eredményesen a rá jutó szakaszt. Az idén először meghirdetett 10 km-es távot 3 fő választotta.

A rendezők hivatalos közleménye szerint a koronavírus járvány miatt példa nélküli biztonsági intézkedések mellett zajlott az esemény. Ilyen volt többek között, hogy a rajtzónákba mindenki csak szájmaszkban állhatott be, melyet a rajtvonal átlépéséig mindenkinek magán kellett tartani, a szervezők azt kérték, hogy utána se dobják el a futók a maszkokat, hanem vigyék magukkal és futás után, a célban újra vegyék fel. Kiemelték azt is, hogy az idei létszámon sajnos nagyon éreztette magát a járvány hatása, a külföldi nevezők közül csak a hazánkban élők vagy a környező országokból könnyített előírások alapján beutazni tudók vettek részt. A korábbi évek 15000 fős egyéni létszáma helyett idén az öt versenyszámban volt összesen 6500 fő futó. A 21 km-es táv Magyarország Félmaratoni Országos Bajnoksága is volt, így szinte a teljes hazai élmezőny képviseltette magát, sok profi futóval futhattunk együtt.


A versenyközpont a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campusa mellett volt, a futás útvonala az elmúlt évekhez hasonlóan a budai és a pesti rakpartokon haladt, és átfutottunk a Margit-szigeten is. A versenyközpontban saját sátornál vártuk a NAV és a PSE sportolóit, amelyet az ismert körülmények ellenére sokan felkerestek.

A reggel 8 órás rajtnál még kellemes 19 fok várt bennünket, de a félmaratoni célba érkezéskor és a későbbi rajtoknál már igazi nyári meleg, teljes szélcsend és tűző napsütés nehezítette a futók dolgát, amire többen panaszkodtak is.

A résztvevőink közül kiemelést érdemel Szerencsi Attila, aki a közel négyezer férfi résztvevő közül 104. helyen, a saját kategóriájában pedig a 4. helyen ért célba. Meg kell még említeni, hogy a kategóriájában Harsányi Márta a 7., Sitnikiewicz Andrea a 9., Regula Tamás pedig a 15. helyezést érte el.

Az eredményeket külön táblázatba foglaltuk össze, a táblázat első fülén az egyéni korcsoportonkénti eredmények, a második fülön az egyéni összesített eredmények, a harmadik fülön a párosban és a trióban indulók eredménye, a negyedik fülön a 10 km-en futók eredménye szerepel. Az idei helyezettek pedig a következő oldalon láthatóak.

Mindenkinek gratulálok az elért eredményéhez, külön az első félmaratonjukat teljesítő futóknak! A díjak átadásának időpontjáról és helyszínéről az érintetteket később értesíteni fogjuk.


EREDMÉNYEK

Polgári Róbert

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 12

HKSCPSV


1
23458
910121315
1617181922
2324262729
30

Csapatbajnokságok eredménye - 2020-2021

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
Smart Int Magyarország Kft.
Eurovéd Security Zrt.
LV International Kft
Morihana
Atomix halcsalik webáruháza
DOVIT Fishing
Praktiker
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.