Pénzügyőr SE

Sakkcsapataink győzelemmel folytatták a nemzeti sakkcsapatbajnokságot

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Augusztus 30-án mindkét sakkcsapatunk érdekelt volt a tavasszal felfüggesztett országos sakkcsapatbajnokság utolsó előtti fordulójában. Mindkét csapatunk sikerrel vette a hosszú kényszerszünetet követő akadályt, különösen az NB I-ben játszó csapatunk nagy arányú győzelmét tartjuk értékesnek, de az NB I/B osztályban szereplő csapatunk játékosai is kitettek magukért.

Az NB I-ben a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapata ellen játszottunk, s az MTK csapatát 8,5-3,5 arányban győztük le. A tizenkét partiból hat pariban sikerült megszereznünk az egész pontot, s mindössze egy játszmában kényszerültünk feladásra. Élményszámba ment az éltáblán a horvát nagymesterünk Ante Brikic győzelme Kállai Gábor nagymester ellen a stratégiai jellegű megnyitás és kombinatív támadásvezetés ötvözését követően, valamint Horváth Csaba nagymesterünk sötéttel megszerzett egész pontja, ebben a partiban Csaba megmutatta, hogy mitől válik nagymesterré egy sakkozó, hogyan kell átvenni a kezdeményezést sötét színnel a világostól, s pozíciós játékkal hogyan kell azt precízen győzelemig fokozni. Ifjúsági játékosunk Karácsonyi Gellért a tizedik táblán sötét színnel teljesen túljátszva győzte le ellenfelét, s ez mondható el az ötödik táblán győztes Szük Balázsról és a tizenkettedik táblán játszó Kovács Kláráról is. Klári Egyed Juditot, a magyar női sakkozás egyik ifjú reménységét verte meg taktikus játékkal. Gara Anita a hatodik táblán fordulatos mérkőzésen gyűjtötte be a teljes pontot, ebben a partiban a jelenlévő nagymesterek szerint hol Anita, hol az ellenfele állt nyerésre, a parti végét az éles, bonyolult állást Anita bírta jobban idegekkel, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 10-12 lépésen keresztül Anitának mindig a legjobb lépéseket kellett megtalálnia ahhoz, hogy esélye legyen a játszma megnyerésére, illetve a játszmavesztés elkerülésére. Fogarasi Tibor nagymesterünk a középjátékban eltévedt, s saját bevallása szerint teljesen vesztő állásba került, szerencsére fiatal ellenfele túlzottan óvatosan folytatta a támadását, így Tibornak sikerült döntetlenre mentenie a játszmáját. Összességében az átlagéletkora miatt a jövő csapatának nevezhető MTK ellen a mérkőzés összképéhez képest kissé nagyobb arányú győzelmet értünk el – ebben a szezonban ezt először mondhatjuk el ezt az eredményt illetően, korábban inkább fordított érzéseinkre volt példa.

Második csapatunk az NB I/B keleti csoportjában a Hóbagoly csapatával mérkőzött, szoros 6,5-5,5 arányú győzelmet aratott, amely azért különösen értékes, mert az ellenfél csapata előttünk áll a bajnoki táblázaton és az összeállításuk is erősebbnek tűnt a miénknél. Az első két táblán Dudás Eszter és Ress Tamás legyőzték ellenfeleiket, ifjú reménységünk Demjén Márk nem várt vereséget szenvedett a FIDE Élő pontja alapján erősebb ellenfelétől, ez a vereség annak fényében volt meglepő, hogy Márk játékereje az elmúlt félévben sokat erősödött, s nemrég sötét színnel Faragó Iván nagymestert is legyőzte. Csapatunk a 8. helyen áll, az utolsó forduló eredményétől függetlenül megőrzi tagságát az NB I/B-ben.

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 11

HKSCPSV
12345
891114
1516171819
222324252627
2930
Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits