Pénzügyőr SE

Sakkcsapataink győzelemmel folytatták a nemzeti sakkcsapatbajnokságot

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Augusztus 30-án mindkét sakkcsapatunk érdekelt volt a tavasszal felfüggesztett országos sakkcsapatbajnokság utolsó előtti fordulójában. Mindkét csapatunk sikerrel vette a hosszú kényszerszünetet követő akadályt, különösen az NB I-ben játszó csapatunk nagy arányú győzelmét tartjuk értékesnek, de az NB I/B osztályban szereplő csapatunk játékosai is kitettek magukért.

Az NB I-ben a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapata ellen játszottunk, s az MTK csapatát 8,5-3,5 arányban győztük le. A tizenkét partiból hat pariban sikerült megszereznünk az egész pontot, s mindössze egy játszmában kényszerültünk feladásra. Élményszámba ment az éltáblán a horvát nagymesterünk Ante Brikic győzelme Kállai Gábor nagymester ellen a stratégiai jellegű megnyitás és kombinatív támadásvezetés ötvözését követően, valamint Horváth Csaba nagymesterünk sötéttel megszerzett egész pontja, ebben a partiban Csaba megmutatta, hogy mitől válik nagymesterré egy sakkozó, hogyan kell átvenni a kezdeményezést sötét színnel a világostól, s pozíciós játékkal hogyan kell azt precízen győzelemig fokozni. Ifjúsági játékosunk Karácsonyi Gellért a tizedik táblán sötét színnel teljesen túljátszva győzte le ellenfelét, s ez mondható el az ötödik táblán győztes Szük Balázsról és a tizenkettedik táblán játszó Kovács Kláráról is. Klári Egyed Juditot, a magyar női sakkozás egyik ifjú reménységét verte meg taktikus játékkal. Gara Anita a hatodik táblán fordulatos mérkőzésen gyűjtötte be a teljes pontot, ebben a partiban a jelenlévő nagymesterek szerint hol Anita, hol az ellenfele állt nyerésre, a parti végét az éles, bonyolult állást Anita bírta jobban idegekkel, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 10-12 lépésen keresztül Anitának mindig a legjobb lépéseket kellett megtalálnia ahhoz, hogy esélye legyen a játszma megnyerésére, illetve a játszmavesztés elkerülésére. Fogarasi Tibor nagymesterünk a középjátékban eltévedt, s saját bevallása szerint teljesen vesztő állásba került, szerencsére fiatal ellenfele túlzottan óvatosan folytatta a támadását, így Tibornak sikerült döntetlenre mentenie a játszmáját. Összességében az átlagéletkora miatt a jövő csapatának nevezhető MTK ellen a mérkőzés összképéhez képest kissé nagyobb arányú győzelmet értünk el – ebben a szezonban ezt először mondhatjuk el ezt az eredményt illetően, korábban inkább fordított érzéseinkre volt példa.

Második csapatunk az NB I/B keleti csoportjában a Hóbagoly csapatával mérkőzött, szoros 6,5-5,5 arányú győzelmet aratott, amely azért különösen értékes, mert az ellenfél csapata előttünk áll a bajnoki táblázaton és az összeállításuk is erősebbnek tűnt a miénknél. Az első két táblán Dudás Eszter és Ress Tamás legyőzték ellenfeleiket, ifjú reménységünk Demjén Márk nem várt vereséget szenvedett a FIDE Élő pontja alapján erősebb ellenfelétől, ez a vereség annak fényében volt meglepő, hogy Márk játékereje az elmúlt félévben sokat erősödött, s nemrég sötét színnel Faragó Iván nagymestert is legyőzte. Csapatunk a 8. helyen áll, az utolsó forduló eredményétől függetlenül megőrzi tagságát az NB I/B-ben.

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 20

HKSCPSV

12346
7810
141516171820
2122232425
2829Csapatbajnokságok eredménye - 2020-2021

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
Smart Int Magyarország Kft.
Eurovéd Security Zrt.
LV International Kft
Morihana
Atomix halcsalik webáruháza
DOVIT Fishing