Pénzügyőr SE

Sakkcsapat bajnokságok: öt mérkőzésből öt Pénzügyőr győzelem!

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Továbbra is jól szerepelnek a Morihana Pénzügyőr Sportegyesület néven szereplő sakkcsapataink a sakkbajnokságok különböző osztályaiban. Az NB I-es sakkcsapatbajnokság november 16-17-én dupla fordulóval rajtolt el. Csapatunk a szombati első fordulóban 8-4 arányú győzelmet aratott a makói csapat ellen. Meghatározó volt, hogy az első három táblán 100%-os teljesítménnyel rukkoltak elő játékosaink. További két nyertes parti mellett mindössze egy vereség csúszott be, így a tavalyi szezon 6-6-os döntetlenét követően győzni tudtunk a mindig szívós játékot produkáló makói csapat ellen. Vasárnap a Dunaharaszti MTK csapata következett, amely szombaton váratlan vereséggel rajtolt, ezért ellenünk szerettek volna javítani. Csapatunk nagy küzdelemben 7-5 arányban diadalmaskodott. Horváth József nagymester szenzációs partiban múlta felül dr. Flumbort András nagymestert, Shengelia nagymester is begyűjtötte az egész pontot szerb nagymester ellenfele ellen. Tíz parti végződött döntetlenre, melyek közül mindössze kettő játszma volt viszonylag rövid és hozott szolid játékot, a többi táblán sokáig nagy küzdelem folyt. Két fordulót követően csapatunk a második helyen áll, de most jön a neheze, a következő három fordulóban a nagyon erős külföldi sztárokat felvonultató diósgyőri, paksi és nagykanizsai csapat ellen kell játszanunk, nem véletlenül lett ez a három csapat az előző bajnoki szezon első három helyezettje.

Második csapatunk rangadót játszott Lillafüreden a DVTK második csapata ellen. Nagy örömünkre csapatunk ezt a mérkőzést 7-5-re megnyerte. A fordulatos mérkőzésen volt olyan pillanat amikor vesztésre álltunk. A 12 játszmából mindössze 4 végződött döntetlenre, öt győzelem mellett három partit veszítettünk el, köztük egyet Demjén Márk ifjúsági játékosunk jobb állásban egy fatális elnézéssel. Mindkét csapat harcos felfogásban játszott, nem túl gyakori, hogy ilyen szinten a játszmák kétharmada valamelyik fél győzelmével végződik. Négy forduló után csapatunk harmadik a táblázaton, célunk továbbra is a bennmaradás kiharcolása és az ifjúsági játékosaink beépítése a csapatba. A következő fordulóban a listavezető kecskeméti csapat lesz az ellenfelünk, itthon Budapesten.

A budapesti csapatbajnokság negyedik fordulójában a Haller utcai NAV székházban mindkét csapatunk megnyerte soron következő mérkőzését. A budapesti első osztályban a Sporterő Nemzetközi SE csapata ellen 7,5-4,5 arányban nyert kissé tartalékos csapatunk. Eddig mind a négy mérkőzésünket megnyertük, igaz papíron kissé gyengébb ellenfelek ellen, így most holtversenyben a második helyen állunk. A budapesti harmadik osztályban játszó csapatunk is megnyerte sorrendben negyedik mérkőzését, ezúttal 8-4 arányban. Csapatunk jelentős előnnyel vezeti csoportját, a célkitűzés ennél a csapatnál a visszakerülés a második osztályba. Egyelőre úton vagyunk …..


Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 8

HKSCPSV
123
4578
111213141517
18192021222324
252627282931

Csapatbajnokságok eredménye - 2019-2020

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
BioTechUSA protein-vitamin.hu
Smart Int Magyarország Kft.
Eurovéd Security Zrt.
LV International Kft
Morihana