Pénzügyőr SE

Férfi bajnoki döntő: újra előnyben a Vegyész

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
„Nem is lehet mást csinálni ilyen ritmusban, mint pihenni, kicsit összerakni a játékot és főleg elfelejteni, ami a legutóbbi mérkőzésen történt” – elemezte Flachner Dániel, az LV Sport Pénzügyőr SE centere még a fővárosi, a Kazincbarcika ellen 3:0-ra megnyert meccs után, hogy mit is kell tenni a kétnaponta összecsapásokat hozó döntős párharcban.

Ha a győzelem után felejteni kellett, akkor szombattól hétfőig lesz mire nem gondolnia a Pénzügyőrnek, amely a férfi röplabda Extraliga finálé harmadik mérkőzésén látogatott a címvédő Vegyész otthonába, s üres kézzel távozott onnan. Ahogyan a hazai találkozón, úgy ezúttal is görcsösen játszottak a fővárosiak az első játszmában, csak míg hazai pályán jó szetthajrával ezt feledtetni tudták, idegenben elbukták az első felvonást.

A másodikban is jobbára a Vegyész irányította a játékot, igaz, a Pénzügyőr feljavult, ráadásul ellenfele öt rontott szervával fontos pontokat ajándékozott neki. Még 23:23-ra is egyenlítettek a vendégek, ám aztán a nem feladó Szalai Szabolcshoz került a labda, hogy megjátssza, de lefújták a rossz feladást, majd blokkolt Juhász Péter és már 2:0-ra vezettek a hazaiak.

Így sem tört meg azonban a fővárosi alakulat, remek blokkoknak és a ponterős Kovács Zoltánnak köszönhetően a játszma jelentős részében neki állt a zászló. Folyamatosan két-három ponttal vezetett, ráadásul láthatóan tűzbe jött. A jellegzetes, önmagukat biztató tapsot olykor még a lelkes kazincbarcikai szurkolók hangorkánján túl is hallani lehetett. A címvédő azonban a hajrára megrázta magát, akkor váltott ritmust, amikor arra a legnagyobb szükség volt. Bár 22:22-re megint egyenlített a Pénzügyőr, Németh Szabolcs pontot tett a csata végére.

A „háború” azonban még nem zárult le, ám az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 2–1-re vezet a Barcika.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 3-0 (17, 23, 23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Halász T., Szabó P.
Vegyész: Páez, Németh 14, Juhász 11, Szabó D. 11, Milev 7, Macko 10. Csere: Vitko (liberó), Blázsovics 1, Toronyai. Vezetőedző: Marek Kardos.
Pénzügyőr: Magyar 3, Kiss D. 1, Flachner 1, Kovács Z. 16, Vitjuk 8, Rása 6. Csere: Bán (liberó), Szalai 9, Kovács S. 3. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntőben az állás 2-1 a Vegyész RC Kazincbarcika

Marek Kardos: Sokkal nyugodtabban játszottunk, mint a korábbi összecsapásokon, ennek köszönhetően pedig képesek voltunk megváltoztatni a mérkőzés ritmusát, valamint az ellenfél játékát is sikeresebben tudtuk olvasni.

Jókay Zoltán: Ma a Vegyész játszotta a férfiasabb röplabdát, és ezt a nyomást nem tudtuk elviselni.

Nemzeti Sport Online cikk

Magyar Röplabda Szövetség cikk

Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 3

HKSCPSV1234
567891011
121314151618
192021222325
2627282930

Csapatbajnokságok eredménye - 2018-2019

PSE nyári táborok 2019

2019 PSE nyári táborok

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
BioTechUSA protein-vitamin.hu
Smart Int Magyarország Kft.
Eurovéd Security Zrt.
LV International Kft