Pénzügyőr SE

Küzdősportos napközi a Kőérben

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Augusztusban a küzdősport szakosztály napközis táborát a Kőér utcai PSE sportobjektum területén tartottuk meg.
Augusztusban a küzdősport szakosztály napközis táborát a Kőér utcai PSE sportobjektum területén tartottuk meg.
Figyelembe véve a Testületben szolgáló szülők kérését, most a kisiskolások, 8-14 éves fiúk, lányok részére szerveztünk tábort. Találkozó a büfénél volt 8 óra körül. valamint alkalmazkodva a NAV munkaidőrendhez, gyermekek átadása 17 óra körül volt betervezve.
A terep rendezése és a birkózócsarnok építése kapcsán, sajnos, nem fejeződtek be a munkálatok, de a jelentkezők száma alapján, a szakosztályvezetése, így is a tábor megtartásáról döntött.

A többiek az első keménynap után is hozták a gyermekeket, ami végül Őket igazolta, mert egy szuper aktív hetet tudhattunk magunk mögött. Megerősödve, új barátokkal és küzdősport tapasztalattal felvértezve kapták vissza gyermekeiket a szülők.
Mindenki kapott PSE emblémázott és Pénzügyőr SE feliratú pólót is a táborra.

A PSE Küzdősport szakosztálya egy komplex csoport. Az ökölvívás, a birkózás, a judo, a karate, a lövészet és az íjászat sportágakat foglalja magában. A tábor folyamán bemutattuk az összes szakágunkat és kipróbálhatták, illetve aktívan részt vehettek a számukra kidolgozott foglalkozásokon.
A délelőtti edzéseket még a nagy hőség előtt megcsináltuk és délután lazábbakon vettünk részt.
A szabadfoglalkozásokon, bár nem volt kötelező a részvétel, de minden gyermek belevetette magát a kidobós, strandröplabda, tollaslabda és egyéb játékos foglalkozásba.
Az ebédre kimentünk egy közeli étterembe, ahol mind a 15-en, 2 fogásos finom étkeket kaptunk.
Az uzsonnákat saját magunk oldottuk meg. Változatosan, és itt is figyelembe vettük a gyerekek étkezési szokásait. Volt müzli, csoki, ízes, kakaós palacsinta, lángos is.
Egyik nap még egy tízórait is prezentáltunk számukra. Egy csokis standot állítottunk fel, több tábla Milka és sport csoki volt a választék. Mondanom sem kell, hamar elfogyott minden.
Bár, voltak, akik nem ettek, mivel szerintük a csoki és a lángos egészségetlen, végül a csokit megkóstolták, mert mint elmagyaráztam, a túlzott mennyiség elfogyasztása miatt kaphatták ezt az információt, de most semmi bajuk nem lesz, és úgyis ledolgozzák.
Egyik nap fagylaltozni is meghívtuk a csapatot a Kökibe, ahol egyidejűleg kicsit lehűltünk a 35 fokos kint meleg után. Uzsonnához ásványvizet, minden napra adtunk.
Csütörtök volt a meglepetés nap. A NAV Oktatási központba mentünk ki, ahol bár edzést nem tartottunk, de egy páros ügyességi versenyt rendeztünk, 6 állomással. De előtte a medence hűs vizében úszkáltunk ebédig. Egy kis séta a Duna parton meghozta az étvágyat, főleg úgy, hogy egy 2 méteres kerítést kellett leküzdeni előtte. Az ebédet a pünkösdfürdőnél levő étteremben fogyasztottuk el, gyros-t, egy-egy üdítővel.
Ebéd után, visszaérve, minden páros, járőrnaplóval indult neki a megmérettetésnek. Előzőleg, a név kitalálása, napló megírása, rajzolás volt a nulladik feladat.
Minden csapattag kapott elismerésül érmet. A verseny győztese a Flamingó páros lett, így övék lett az arany. Ekkor született meg a Csapatfotó is, kicsit retrós környezetben, de ott volt a táborhelyünk, az OK-ban a kisháznál, szerintem jól sikerült a PSE zászlóval.
Ezután még fürdőztünk, lehűtve magunkat és a víz adta lubickolás lehetőséget még egyszer kihasználtunk, a visszaindulás előtt.
A pénteki utolsó küzdősport edzésen, (volt benne boksz és karate is) kezdek belejönni a fiuk az ütés, rúgásokban. Ezeket, kesztyűbe és főleg ütőpárnákra mérték.
Volt két leányunk is. A fiúk királynőnek (Lindát) és hercegnőnek (Hannát) szólították, mivel ha „támadás” éri őket, megvédelmezik az ütőpajzzsal. Ez is egyfajta szabadfoglalkozású játék volt. A szerdai lövészverseny győztese (Marci) egy tábla csokit kapott elismerésül. Illetve ebéd után megcsináltuk a táborzárót. Itt mindenki emléklapot és érmet vihetett haza a tábor sikeres teljesítéséért. Ezután összepakoltunk a teremben, és kimentünk újra a szabadtérre, majd átadva a gyerkőcöket a szülőknek, és tábort bontottunk.
Az IPA-NAV aznapi rendezvényről még egy-egy sütit is kaptunk, Attiláéktól.
Valóban egy érdekes, mozgalmas és színes hetet éltünk meg a kis csipet csapattal.
Köszönet illeti, a szervezésben részvevőket, a szakág edzőit és a segítőket.
Külön köszönet a PSE apparátusának, bár a terembe a bejutás és a felújításának (mosdok, stb.) befejezése nem rajtuk múlt, de mindent megtettek, segítettek, hogy kellemesen aktív hetet töltsünk el a Kőér utcai sportobjektumban.
Budapest, 2018. augusztus 26.

Zachár Attila


(Csapatfotó csatolva, illetve a Facebook - Boxteam and Combatsport of Pse - csoportban lesz látható a többi.)


Keresés Pénzügyőr SE

Csapatbajnokságok eredménye - 2018-2019

PSE nyári táborok 2019

2019 PSE nyári táborok

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
BioTechUSA protein-vitamin.hu
Smart Int Magyarország Kft.
Eurovéd Security Zrt.
LV International Kft