Pénzügyőr SE

United World Games Klagenfurt 2018 június 21.-24.

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 
Hatalmas sikert ért el a Klagenfurti tornán a Pénzügyőr Sportegyesület U19-es leány csapata. 5 csapatot magunk mögé utasítottunk, ezzel megnyertük a tornát. 3 amerikai, 1 indiai és 1 osztrák csapatot győztünk le, veretlenül szereztük meg az első helyezést.
A SAW USA csapatát 21:36 arányban győztük le a Herjeczki, Jambrik és Zemlényi trió vezénylésével.
Az osztrák GAK KANGOOS csapata felett könnyed győzelmet arattunk. Mindenki kapott lehetőséget és élt is vele, Beke, Ungi és Morvai tarthatatlan bizonyult, szórták a kosarakat.
Szombaton reggel az indiai csapatot 88:6 arányban győztük le. Ellenfelünk elég durva játékot mutatott, kompenzálva ezzel tudásbéli hiányosságaikat, de a junior csapat nagyon fegyelmezetten játszotta végig a 4x8 percet, és szerencsére sérülés sem történt. Morvai és Kardos teljesítményét emelném ki.
Délután a B2B amerikai csapat volt az ellenfél. Kifejezetten durván, agresszívan és sérülésveszélyesen kosárlabdázott ellenfelünk, ráadásul a játékvezetés sem volt éppen kedvező. Zemlényi és Ungi szép megmozdulásaival végül 41:29-cel zártuk a mérkőzést.
Vasárnap reggel a veretlenek csatája következett, ahol ellenfelünk a Stuttgart Eagels csapata volt. 33:20 arányban sikerült nyernünk. Külön kiemelném Franzony és Farkas centermunkáját, Nagy védőmunkáját, illetve Kardos bátor játékát, és Tóth gyönyörű bal horog dobását.
Ezután következett a döntő mérkőzés, amely szintén az Eagels ellen került megrendezésre, és várható volt, hogy sokkal nehezebb lesz, mint a délelőtti összecsapás. A kosárlabda csarnok megtelt amerikai szurkolókkal, a Pénzügyőr kis csapatát az előttünk ezüstérmet szerző Bikák U19-es fiú csapata biztatta.
Ellenfelünk végig zónázta a mérkőzést, nekünk pedig nem a kedvenc műfajunk az ez ellen való támadás, de Törpi vezérletével az első negyedet megnyertük 8:7-re, majd a második negyedben a centerek is felébredtek, és belső posztokról is sikerült kosarakat szerezni. A védekezésünk is szépen feljavult, jók voltak a besegítések, a rotáció is működött, sőt szerintem egész szezonban nem sapkáztunk ennyit, mint ezen a mérkőzésen. Sajnos a játékvezetők nem látták ugyanígy a helyzetet, és ellenfelünk büntetőkkel tartotta magát. Barbira is nagy szükség volt a támadásban főleg, 7 pontos vezetésre tettünk szert a félidőben. A 3. negyedben sikerült ezt a különbséget tartani, Törpi triplái megállíthatatlanul bepotyogtak ellenfelünk kosarába. A 4. negyedben aztán elszabadultak az indulatok röpködtek a technikaik és sportszerűtlenek. Barbi- Patti-Törpi viszont nagyon higgadtan és okosan szervezték a játékot, Barbi bravúr passzt adott és biztos kézzel büntetőzött. Törpi 5 triplát vágott, Patti a legfontosabb pillanatban talált be. 50:44-es végeredménnyel megnyertük a tornát.

Szép lezárása ennek a szezonnak, szeretném megköszönni a lányok munkáját.


Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézet

Teljes nézetKeresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 17

HKSCPSV
3
45678
11121417
18192022
25262728


Csapatbajnokságok eredménye - 2018-2019

ARCHÍVUM

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Budapest Airport- repülőjegy vásárlás
Futanet
GEOINFORM
Gilda Max
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
Velossimo Kft.
BioTechUSA protein-vitamin.hu
Smart Int Magyarország Kft.
Eurovéd Security Zrt.
LV International Kft