Pénzügyőr SE

Tájékozódási kirándulások

 Nyomtatóbarát változat  Hír létrehozása pdf formátumban 

Kedves Túratársak!

Az évzáró / évnyitó összejövetelen beszámoltunk arról, hogy idén ismét tartunk egy a tájékozódással / túrázással foglalkozó „tanfolyamot”. A három kirándulás során elsajátíthatod az elméleti és gyakorlati tájékozódási és térképolvasási ismereteket, a terepen történő tájékozódást, valamint a turistatérképek használatát. A napi megtett távok nem lesznek hosszúak, azonban 1-1 alkalom egész napos elfoglaltságot jelent. Étellel – itallal mindenki úgy készüljön, hogy a nap folyamán semmilyen beszerzési forrás nem lesz. Sokat fogunk ácsorogni, nézelődni, beszélgetni, így réteges öltözet javasolt. Természetesen turistautakon is fogunk haladni, azonban árkon-bokron át is, így erre is legyetek figyelemmel. A tájékozódás fontos a jelölt utakon is, azonban még fontosabb ha direkt, vagy éppen véletlenül letérünk azokról.

Tervezett időpontok, helyek:

- 2018. április 14. (szombat) 9:00, Hűvösvölgy lángosos büfé
- 2018. április 15. (vasárnap) 9:00, Fenyőgyöngye
- 2018. május 12. (szombat) 9:00, Nagykovácsi templom előtt
- 2018. május 13. (vasárnap) szakosztályi házi tájékozódási verseny (KFKI környéke)
Ez nem egy akkreditált tanfolyam, azonban alapot biztosít, hogy ne tévedj el az erdőben, illetve ha elkeverednél hogyan tudsz könnyen visszatalálni a helyes ösvényre. Amikről szó lesz:

- tereptan,
- térképtan,
- tájékozódás,
- természetvédelem,
- turistaföldrajz.

Akinek van tájoló illetve gps (nem feltétlenül szükséges, ezért NE vegyen senki, de ha van, hozd magaddal!!!). A részletes programról és a tematikáról a jelentkezőket a kirándulások hetében tájékoztatni fogjuk.
Utazás egyénileg. Minden alkalommal a kiindulópontra fogunk visszaérni, így aki autóval jön, tud a közelben parkolni. Mindhárom helyszín megközelíthető BKV-val is. A foglalkozásokat Bakonyi Aladár, Balogh Gábor és Jómagam fogjuk tartani. Remélhetőleg sok-sok hasznos elméleti és gyakorlati információt tudunk átadni a részetekre.
Akinek van Budai-hegység turistatérképe nyugodtan hozza magával, azonban a napi bejárandó részről mindenki kap térképmásolatokat.
A kirándulásokat csak megfelelő időjárási körülmények között tartjuk meg. Nem megfelelő időjárás esetén új időpontot beszélünk meg.
A kirándulásokra maximum 20 fő jelentkezését várjuk, többen csak akadályoznánk egymást. A jelentkezési szándékot emailben 2018. április 10. 10:00 óráig várom. Lehet jelentkezni 1-1 alkalomra is, de mivel az alkalmakon elhangzott információk egymásra épülnek, így ajánlott minden alkalmon részt venni.


Tisztelettel,
Sipkovszki Róbert

sipkovszki.robert©gmail.com

+36 30 479 2885


Keresés Pénzügyőr SE

Események a hónapban: 11

HKSCPSV
12345
891114
1516171819
222324252627
2930
Csapatbajnokságok eredménye - 2021-2022

ARCHÍVUM

Véletlenszerű Képek

Támogatóink

Nemzeti Adó -és Vámhivatal
Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Futanet
Spuri Futóbolt
Sportegyesületek Országos Szövetsége
A FERROBETON Zrt. az ország egyik legnagyobb beton- és vasbetonelem előre gyártó vállalata.
LV International Kft
Morihana
DOVIT Fishing
Atomix halcsalik webáruháza
Timár Mix
Duplakukac
Carp Zoom
King-Baits